Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Teknikmagasinet får nye eiere: ”Skal sørge for en lønnsom e-handel”

Peter Selemark, administrerende direktør i Matera Retail Group, som overtar Teknikmagasinet.
therese.karlsrud.haugen

Kjøpes opp for andre gang i år.

ANNONSE

Etter nesten hele fjoråret i rekonstruksjon gikk svenske Teknikmagasinet til slutt konkurs i januar 2020, men bare to uker etterpå kom Ambia Trading Group inn og kjøpte opp kjeden.

LES OGSÅ: Teknikmagasinet kjøpes opp

Gleden var dog kortvarig, da Ambia Trading Group havnet i rekonstruksjon på grunn av for stor gjeld litt over et halvt år etter oppkjøpet. Rekonstruksjonen ble imidlertid stanset av det svenske Skatteverket.

Teknikmagasinet får derimot en ny sjanse til å overleve igjen. Det er nå klart at Matera Retail Group, overtar samtlige aksjer i kjeden. Det innebærer også den norske virksomheten.

Parallelt med håndteringen av utfordringene i 2020 har vi fortsatt å utvikle vårt tilbud og hvordan vi kommuniserer med våre kunder. Med nye eiere i ryggen kan vi akselerere denne utviklingen, sier Ulrika Göransson, daglig leder i Teknikmagasinet, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Teknikmagasinets nye eiere tapte millioner i salg og resultat

Bak Materia Retail Group står Svea Ekonomi, Kvalitena og Unwrap Finance. Selskapet ble opprettet i sommer.

Det er en rekke forskjellige ting som har ført til denne avtalen. Det er ingen hemmelighet at Teknikmagasinets siste eiere har hatt en del økonomiske utfordringer, og da så vi en mulighet til å løse og sikre selskapets fremtid, sier Peter Selemark, administrerende direktør i Matera Retail Group, til vår søsternettside Ehandel.se.

På spørsmålet om hvordan de skal redde kjeden, forteller den nye eieren at man blant annet vil legge ned mer fokus på netthandel.

Jeg synes Teknikmagasinet er en sterk merkevare. Det er ingen i Sverige, som jeg har møtt, som ikke kjenner til Teknikmagasinet.

Men det har vært enighet om at man har gått seg litt vill i sortimentet. Dette er en reise som den nåværende sjefen har begynt på og den må vi akselerere og understreke enda mer, med et tydeligere fokus på teknologi. I tillegg må vi ha et større fokus på netthandel, noe som historisk ikke har vært tilfelle hos Teknikmagasinet. Vi som nye eiere skal sørge for at vi har en effektiv og lønnsom e-handel.

Teknikmagasinet har totalt 85 butikker i Norge og Sverige. I alle butikker har selskapet verksteder, hvor de satser stort på mobilreparasjoner.

LES OGSÅ: Rekonstruksjonen holdt ikke - Teknikmagasinet er konkurs

Del artikkel: