ANNONSE

Teknikmagasinets nye eiere tapte millioner i salg og resultat

Marcus Andersson, konsernsjef i Ambia Trading Group.
therese.karlsrud.haugen

"Situasjonen er mindre utfordrende og langt fra like komplisert"

ANNONSE

For noen uker siden ble det kjent at konkursrammede Teknikmagasinet var blitt kjøpt opp av selskapet Ambia Trading Group for rundt 40 millioner norske kroner. Oppkjøpet gjaldt også Teknikmagasinets norske virksomhet, som består av 35 butikker.

Nå har Teknikmagasinets nye eiere offentliggjort sine tall for 2019, som viser at konsernets omsetning ble redusert med 47 millioner kroner til totalt 793 millioner svenske kroner i fjor. Samtidig sank resultatet fra 4,2 millioner kroner i 2018 til et underskudd på 4,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Teknikmagasinet kjøpes opp

Ambia Trading Group meddeler at 2019 i stor grad har handlet om problemstyring, på grunn av mislykkede forretningssystemer i et av deres selskaper.

Til tross for utfordringene, har arbeidet med å utvikle gruppen fortsatt, faktisk i en betydelige høyere grad enn tidligere. Under og rett etter perioden ble det gjort to viktige oppkjøp, av Digital Inn og Teknikmagasinet. I begge tilfeller er det strategiske formålet å supplere gruppens funksjonelle ressurser i et marked i rask endring, skriver konsernsjef, Marcus Andersson, i rapporten.

Ambia Trading Group eier selskapene Isolda, Introcom og Selector, i tillegg til Digital Inn og Teknikmagasinet.

I fjerde kvartal økte konsernets omsetning med 40 millioner og landet på 238 millioner svenske kroner. Resultatet (EBITDA) sank med nærmere én million kroner til 6 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i 2018.

Oppkjøpet av Digital Inn har til en viss grad vært utfordrende, samtidig som det også innebærer store muligheter. Det er viktig å gjenopprette tilliten fra leverandører og markeder etter noen år med negativ utvikling og svak økonomi, sier Andersson, og fortsetter:

Når det gjelder oppkjøpet av Teknikmagasinets virksomhet i Sverige og Norge, er situasjonen mindre utfordrende og langt fra like komplisert. De strukturelle problemene, som har vært i virksomheten tidligere, har vært mulig å løse gjennom å bygge den nye virksomheten med utgangspunkt i de delene som var velfungerende og lønnsomme. I tillegg gir den positive engangseffekten, som dette kjøpet har på konsernets posisjon gjennom store merverdier, oss et kjærkomment tillegg på egenkapitalen.

Del artikkel: