Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Temu svarer på Forbrukerrådets kritikk: "Overholder alle regler"

Mener de gjør alt de kan for å sikre at selgerne følger alle EU-krav.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ved flere anledninger har både Forbrukerrådet og Linda Vist, direktør for Handel i NHO Service og Handel, advart forbrukere mot å handle på store, globale markedsplasser – til eksempel Temu.

Årsaken er delt, men det handler i hovedsak om forbrukernes sikkerhet, om miljøpåkjenningen ved å frakte varer med fly fra Kina til Europa, og til sist om konkurransesituasjonen i Norge.

Senest i dag uttrykte Vist og Nora Wennberg Gløersen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, bekymring for norske forbrukere som handler via markedsplassen Temu.

LES OGSÅ: Varsler Temu- og Shein-krise: "Regjeringen skal støtte norske nettaktører"

Du kan også få varer som inneholder helse- og miljøskadelige stoffer, og varer som utgjør en sikkerhetsrisiko. Disse nettbutikkene følger ikke de strenge EU-kravene om HMS. Du kan for eksempel risikere å ende opp med en ansiktsmaske som inneholder allergifremkallende stoffer, eller en røykvarsler som ikke piper når det brenner, sa Gløersen i en pressemelding.

Kaster ut selgere som ikke følger EUs lover

Disse anklagene kjenner imidlertid ikke Temu seg igjen i. De forteller at siden markedsplassen ble aktiv i EU i fjor, skal selskapet ha jobbet hardt for å forbedre sine overvåknings- og kvalitetssystemer – samt for å sikre at selgerne på markedsplassen oppfyller alle EU-krav.

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: