Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tidligere e-handelstopp gjør suksess med eget byrå

Edmond Yang og Filip Elverhøy i Oslo Digital.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Vi savnet noen som forstod"

ANNONSE

For ett år siden lanserte tidligere NetOnNet- og Elkjøp-topp Filip Elverhøy sitt eget netthandelsbyrå sammen med art director og designer, Edmond Yang. Målet har vært å starte noe som de begge har savnet i en bransje full av byråer.

Resultatet ble Oslo Digital, som på kort tid har gått fra å være en liten start up til en scale up. Selskapet har nå 20 faste bedrifter på kundelisten.

LES OGSÅ: Norsk netthandelsbyrå skal utfordre bransjen: "Vi er for de som tør å disrupte normene"

Vi savnet noen som virkelig forstod driverne, metodene og tankesettet i digital handel, forklarer Elverhøy, som har over 20 års erfaring innen e-handelsbransjen.

Oslo Digital har et mål om å kombinere digitalisering og e-handel med markedsføring og innovasjon.

Vi er veldig opptatt av å følge med på hva som skjer i den teknologiske utviklingen og er innovasjonsdrevet i alle våre prosesser, forteller Natalia Barbin, som var byråets første ansatte og har ansvaret for markedsføringsaktivitetene.

Pandemien har tvunget fram en utvikling som vi kanskje ikke ville sett før om noen år, men som allerede nå har kommet for å bli, sier hun.

Oslo Digital har jobbet med kunder som Red Bull, Thon Eiendom og Akershus Kunstsenter, hvor de blant annet har utviklet VR-løsninger.

Vi er også i ferd med å realisere en rekke egne initiativ og konsepter, og fungerer som en inkubator og idékammer for innovasjon. Vi kan nevne delingstjenester, markedsplasser, så vel som MedTech og PropTech-piloter, sier Filip Elverhøy, og legger til:

SEO-artikler får du kjøpt på hvert gatehjørne – vi ser på det som icing on the cake. Vi går i dybden og grundigere til verks med våre kunder.

Viktig med god bedriftskultur

Allerede fra første dag var Elverhøy og Yang fast bestemte på én ting og det var å rekruttere de riktige menneskene.

God bedriftskultur er viktig for alle selskaper, men spesielt når man er liten. Det å ha en solid kultur, ser vi på som et konkurransefortrinn som er vanskelig å kopiere. Kulturen er sjelen i bedriften, forteller Yang.

Selskapet har ansatt én ny hver annen måned og er nå seks personer totalt, i tillegg til åtte innleide og to interns.

Det viktigste, etter fornøyde kunder så klart, er å trives i jobben. Det er tross alt flest hverdager i livet, avslutter Elverhøy.

Del artikkel: