Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tidligere Klarna-topp går til konkurrenten: ”Skiller seg ut”

Jens Koldenhof-Rygg og Frode Goksøyr i Avarda.
therese.karlsrud.haugen

Tar opp kampen i betalingsbransjen.

ANNONSE

Det svenske betalingsselskapet Avarda leverte sterk vekst i 2020 og satser nå i Norge. Det er Jens Koldenhof Rygg, tidligere kommersiell leder i Klarna, som har startet opp Norgeskontoret og blir Country Manager. Med seg har han også Frode Goksøyr som har erfaring fra betaling hos både Klarna og Nets.

Med Avarda tar de sikte på å gi betalingsbransjen i Norge mer konkurranse og mer bredde. Avarda eies av TF Bank, som er børsnotert på Nasdaq OMX.

LES OGSÅ: Klarna-utfordreren får inn Schibsted på eiersiden

I forbindelse med TF Banks årsrapport for 2020 økte transaksjonsvolumet via Avarda Checkout med 207 prosent samtidig som driftsresultatet for Avarda og segmentet E-handel Solutions utgjorde 39,9 millioner svenske kroner. I løpet av fjerde kvartal 2020 hadde de totalt 196 aktive handelspartnere og rundt 2 millioner sluttkunder.

Det er gledelig å se at Avarda Checkout + har blitt mottatt så positivt av butikker i hele Norden. Vi er ikke bare en betalingsplattform, men vi er også en markedsføringsplattform! Flere butikker ser fordelene med markedsføringsverktøyene våre og mulighetene i betalingsplattformen vår, sier Mikael Johansson administrerende direktør Avarda og leder for e-handelsløsninger, TF Bank.

Avarda hevder de skal gi norske butikker tilbake kontrollen, som de mener man mister ved å samarbeide med mange av dagens tredjepartsleverandører.

Selskapet har også lansert en pilot av "Avarda Return Optimizer", som er et AI-basert verktøy for å minimere antall returer. Pilotprosjektet skal så langt ha vist lovende resultater.

Norge har ikke hatt stor bredde innen betalingsløsninger. Vi har stor tro på at flere norske butikker ønsker bedre kontroll på egen kundereise, ikke bare i checkouten, men hele veien til varen er levert. Det er her Avarda skinner og skiller seg ut fra alle betalingsleverandører som finnes i Norge i dag, sier Jens Rygg.

LES OGSÅ: De skal fikse betaling for Brandsdal Group: "Mange kunder etterspør dem"

Del artikkel: