Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tidligere Komplett-sjef i gang med ny nettbutikk

Lars Seeberg, hovedeier og gründer i Ahoy.
therese.karlsrud.haugen

Omsatte for 2 millioner første måned.

ANNONSE

Sandefjord-kompisene Lars Seeberg og Geir Atle Rosenberg fikk ideen om å starte båtbutikk ved inngangen til 2021. Nå er de i full gang med Ahoy.no - en norsk nettbutikk for båtfolk.

Ahoy er en nettbutikk som selger alt av båtutstyr til både båtfolk og folk i båt. Det betyr at uansett om du slår et pålestikk lettere enn du knyter skoene dine, eller ennå ikke har lært hva som er foran og bak på en fender, er Ahoy til for deg, forteller Seeberg, i en pressemelding.

Seeberg og Rosenberg har lang erfaring fra netthandel og logistikk med nøkkelroller i en rekke selskaper som Komplett, MPX, Itegra og Fiberworks. Kompanjongene har høye ambisjoner for Ahoy, som på bare én måned har rundet to millioner kroner i omsetning. 

I første omgang er målet å bli den ledende nettbutikken for folk i båt og båtfolk i Norge. Deretter vil vi vurdere å ta konseptet ut i nye land, sier Seeberg.

Seeberg, som var tidligere administrerende direktør for Integra eller dagens Komplett, sier at det manglet en god nettbutikk for folk i båt. Selv er han av de som sjøsetter båten i påsken og strekker sesongen til langt ut i september. Han synes lite kan måle seg med å feriere i den norske skjærgården.

Som båtentusiast hadde jeg observert at det var få gode nettbutikker for oss i og med båt. Vi undersøkte markedet og fant at det var på tide at noen skapte litt bølger i en bransje som virket litt digitalt umoden, sier Seeberg.

Fra null til åpning av nettbutikk på 90 dager

Til å utvikle nettbutikken valgte selskapet IT-partneren Columbus. Totalt skal man ha brukt 90 dager på å få på plass den nye nettbutikken.

Snorre Daleng, kundeansvarlig i Columbus, forteller at det spesielle med dette prosjektet er at det hverken var folk eller organisasjon på plass ved oppstart. I tillegg har man ikke møttes en eneste gang fysisk. 

Vi har aldri møttes fysisk. Hele prosjektet er levert 100 prosent virtuelt. Vi har bare hilst på kunden via video, fortsetter Daleng.

Hovedkontoret til Ahoy ligger utenfor Sandefjord. De to gründerne har også fått med seg Gisle Hjelme, Christian Tollefsrud og Anton Hagberg som en del av mannskapet.

Del artikkel: