Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tøft fjorår for motegiganten – underskudd på 437 millioner

Motesuksess investerer 100 millioner i nytt nordisk robotlager
Oscar von Konow, fungerende administrerende direktør i NA-KD.
Foto: NA-KD
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Salget uteble.

ANNONSE

NA-KD har til tross for fortsatt vekst, en årsrapport som er sterkt preget av et underskudd som nærmer seg en halv milliard. Det siste halvåret har moteselskapet vært gjennom et toppsjef-skifte når Anders Kristiansen gikk av som administrerende direktør i selskapet etter én måned.

Deretter fulgte nyheten om at NA-KD valgte å si opp 22 medarbeidere, nykreruttering sattes på pause og det handlet om, på lik linje med flere e-handlere i dagens miljø, å spare penger. Nå er tallene for 2021 klare, hvor Breakit melder at motegiganten vokser fra 1,8 milliarder svenske kroner til 2,3 milliarder i 2021. Samtidig viser man til et underskudd som øker med 305 millioner svenske kroner, til -437 millioner i 2021.

En høy global etterspørsel har ført til store forsinkelser av leveranser gjennom året, noe som har ført til forskyvninger av sesongvarer med uteblivende salg som konsekvens. Kraftig økte fraktpriser gjennom andre regnskapsår har påvirket marginalene negativt, står det i NA-KDs rapport.

Det er altså pandemien som får en stor del av skylden når det kommer til årsaken til det negative resultatet. Det poengteres også at utgifter for handelsvarer økte fra 0,9 til 1,3 milliarder svenske kroner, samt at personalkostnader økte fra 1 til 1,3 milliarder svenske kroner.

LES OGSÅ: NA-KD-sjefen går av etter én måned: "Var ikke som lovet"

Del artikkel: