Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tøft kvartal for matkassekonsernet – salget faller 15 prosent

Walker Kinman, adm. direktør i LMK Group.
Foto: LMK Group
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Minst nedgang i Norge.

ANNONSE

Etter et lønnsomt 2021 hvor det norske markedet stikker seg ut som ansvarlig for halvparten av konsernets omsetning, leverer LMK Group i dag resultatene for første kvartal 2022. De er ikke like lystige som forrige kvartalsrapport og viser til en nedgang i alle markeder. En liten oppside er dog at omsetningen falt minst i det norske markedet, som i dag står for 55 prosent av den totale omsetningen.

Konsernet peker på at kvartalet har vært preget av et redusert netthandelsklima hvilket fører til færre kunder og lavere omsetning enn i fjor. Omsetningen i årets første kvartal ha sunket med 5,2 prosent i Norge sammenlignet med første kvartal 2021. Konsernets totale omsetning i første kvartal lander på 336,14 millioner kroner, en nedgang på -15,9 prosent mot 399,58 millioner kroner samme periode i fjor.

Pandemiens tilbakegang, et oppdemmet ønske om å reise og besøke restauranter og husholdningsutgifter påvirket av skyhøy inflasjon har påvirket netthandelen generelt, og handel av dagligvarer på nett spesielt, i løpet av kvartalet. Denne utviklingen har ført til en nedgang i nettoomsetning og lavere antall nye kunder for LMK Group, sier Walker Kinman, administrerende direktør i LMK Group i en kommentar til rapporten.

LES OGSÅ: Matkassekonsernet øker med 20 prosent – Norge definitivt mest lønnsomt

Fremover skal det være en prioritering å redusere konsernets kostnader for å klare å holde lønnsomheten oppe.

Vi har imidlertid også registrert en økt ordrefrekvens og gjennomsnittlig ordreverdi, noe som beviser en forbedring i kundekohortkvalitet. Vi har fortsatt å utvikle organisasjonen vår, investere i teknologi og drive produktinnovasjonen vår i løpet av kvartalet, og fokuserer nå på å etablere komplementære vekstmuligheter samtidig som vi justerer kostnadsstrukturen vår for å matche markedsrealitetene, sier Kinman.

LMK Group leverer merkevarene Godtlevert, Adams Matkasse, Linas Matkasse og RetNemt i Norge, Sverige og Danmark. I Sverige og Danmark skal omsetning ha falt med henholdsvis 25 og 29,7 prosent sammenlignet med første kvartal 2021.

Del artikkel: