”Tour de Sy” – Bergans tar med systua på tur i sommer

Skal reparere ødelagte turklær.

Turtøysprodusenten Bergans ønsker å gjøre det enklere å reparere ødelagte turklær og legger nå ut på reperasjonsturneen "Tour de Sy" sammen med studenter fra motefagskolen Esmod. På turen skal de tilby reparasjon av alle slags turklær til turglade nordmenn.

Kampanjen ble først startet i fjor sommer - en tre uker lang reparasjonsturné på Øst- og Sørlandet - som resulterte i stor pågang og lange køer. Nesten 500 produkter skal ha fått nytt liv. I vinterferien var sybilen på tur i Midt-Norge og denne sommeren går turen vestover med oppstart 3. august.

Annonse

Bergans har hatt en reperasjonstjeneste i alle år og for snart fire år siden utvidet man denne tjenesten med en systue-filial i flaggskipbutikken i Oslo. Samtidig lanserte de tjenestene innsamling, bruktsalg, redesign og utleie. Nå har systua altså fått hjul og elektrisk motor.

100 kroner

Reparasjonene som utføres koster i utgangspunktet 100 kroner per produkt, men kan variere ut i fra arbeidet som kreves.

I tillegg til å forlenge levetiden på turklærne forteller Bergans at målet med "Tour de Sy" er å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge. Bergans, som utvikler produkter til utendørs bruk, er avhengig av at naturen blir tatt vare på.

Selskapet har en sterk tro på at sirkulære forretningsmodeller er fremtiden, og at disse vil representere en større del av omsetningen i fremtiden, skriver Bergans i en pressemelding.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!