Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tross tøft fjerde kvartal - salget øker for Clas Ohlson

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Kraftig netthandelsvekst.

ANNONSE

Omsetningen økte med 2 prosent til 8,6 milliarder svenske kroner for Clas Ohlson under virksomhetsåret som strekker seg fra 1. mai til 30 april. Samtidig fikk driftsresultatet et dramatisk løft fra 94 til 549 millioner kroner.

Dette til tross for et tøft fjerde kvartal hvor salget falt med 4 prosent til 1,6 milliarder kroner. Resultatet fikk dog en økning fra - 77 millioner til - 41 millioner svenske kroner.

Coronapandemien har medført store konsekvenser for alle mennesker og for hele samholdet. For oss i Clas Ohlson er og forblir sikkerheten for medarbeidere og kunder vår høyeste prioritet. Samtidig jobber vi med å tilpasse oss til de nye kundebehovene som kommer av pandemien. Mange mennesker tilbringer mer tid hjemme og vi har kunnet se en økt etterspørsel på produkter til hjemmekontor og hjemmefiks. Derfor har vi under kvartalet jobbet hardt med å tilpasse den kommersielle agendaen og virksomheten. Det har gitt resultater, sier Lotte Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson, i en kommentar.

Netthandelen drar opp

Det er tydelig at kundene har fått øynene opp for netthandel under krisen og i Clas Ohlson sitt tilfelle økte omsetningen på nett med 45 prosent under fjerde kvartalet. Totalt for hele året økte nettsalget med 25 prosent til 542 millioner svenske kroner.

Selskapet trekker frem både sin egen netthandel og sine salgskanaler gjennom Mathem i Sverige og Kolonial i Norge som populære alternativer.

I april økte vi organisk og salget på nett økte med hele 61 prosent, hvilket tilsvarer 10 prosent av salget under måneden. Det organiske salget i Norden var under fjerde kvartalet på samme nivå som tilsvarende periode året før.

Clas Ohlson har også klart å redusere kostnadsnivået med 225-250 millioner kroner under 2019/2020 som planlagt. Under virksomhetsåret 2020/2021 er planen å redusere med ytterligere 150-160 millioner kroner.

Utover de tydelige resultatene vi har fått fra vårt endringsarbeid har vi under de siste månedene fått bevis på at vår forretningsmodell er både robust og fleksibel for å møte uforutsette ytre hendelser, sier Lyrå.

Del artikkel: