Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Trosset hackerangrep og nedetid — satte Black Friday-rekord

Jesper Boysen, adm. dir. i Power.
Foto: Power
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

«Reell katastrofe»

ANNONSE

Rettelse: Tallene oppgitt i denne artikkelen gjelder kun Powers danske virksomhet. Hackerangrepet var rettet mot Powers danske nettbutikk, men påvirket elektronikkjedens nordiske hjemmesider. Rettelse gjort 29. november kl.08:21. 

Power ble rammet av et internasjonalt hackerangrep under selveste Black Friday. Fredag kveld var det nemlig svarte skjermer som møtte elektronikkjedens kunder.

Vi ble angrepet fra overalt på kloden, USA, Russland, Filippinene, Kina og så videre. De testet systemene våre kl.18:20 og så at de hadde mulighet til å presse dem. Klokken 20:15 sendte de 628 millioner kjøpsforespørsler til oss i løpet av 40 sekunder, og det tok systemene våre fullstendig ned, sier Joakim Sigvardt, Omni-Channel Director i Power, i en pressemelding.

Etter en times tid skal sidene ha vært oppegående igjen, men angrepene fortsatte gjennom natten.

Nedetiden var en reell katastrofe. Det skjedde på verst tenkelige tidspunkt, men heldigvis var vi forholdsvis raskt oppe og kjørte igjen.

Hackerangrep til tross — Power satte ny Black Friday-rekord.

Power ender med 11 prosent økning på årets Black Friday i forhold til sist år, som også var et rekordår. Og jeg kan ikke understreke nok hvor vanvittig bra resultatet er, sier Jesper Boysen, administrerende direktør i Power Danmark, før han fortsetter:

Det er vanskelig å være annet enn meget, meget stolt og tilfreds.

Del artikkel: