Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Trump forbyr TikTok og WeChat

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Trump ønsker de kinesiske teknologiselskapene nedstengt.

ANNONSE

President Donald Trump mener de kinesiske appene TikTok og WeChat utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko på grunn av innsamlingen av data om brukerne, og forbyr derfor amerikanske brukere å laste ned appene fra midten av september. I dag varslet TikTok rettslig skritt, melder DN.

Denne datainnsamlingen er en trussel ved at den lar det kinesiske kommunistpartiet få tilgang til amerikaneres personlige informasjon. USA må vise standhaftig handling mot eierne av TikTok for å beskytte vår nasjonale sikkerhet, skriver Trump.

TikTok som eies av Bytedance, skriver i en pressemelding at de vurderer å ta saken til amerikanske domstoler dersom de ikke blir behandlet rettferdig.  WeChat eies av teknologiselskapet Tencent som også er medeiere i flere store selskap som utvikler og gir ut spill. Selskapet har en børsverdi på omtrentlig 650 milliarder dollar, noe som tilsvarer rundt 100 milliarder dollar lavere enn Facebook, oppgir DN.

Microsoft har nylig meldt sin interesse for å kjøpe rettighetene til TikTok i alle markeder utenfor Kina, og har altså halvannen måned på seg før appen forbys i USA.

Del artikkel: