Tydelig trend: Nordmenn ønsker å handle brukt elektronikk

Sirkulære løsninger faller i smak hos stadig flere.

Forrige uke delte Stiftelsen Elektronikkbransjen status for salget av forbrukerelektronikk første halvår 2022. Én av punktene som ble fremhevet i deres undersøkelse var hvordan nordmenn gjerne velger å kjøpe brukt elektronikk.

Dette funnet bekreftes av Telia som i dag rapporterer i en pressemelding at deres salg av brukte mobiltelefoner økte med 11 prosent første halvår, sammenlignet med samme periode i 2021.

Annonse

Det er mange som gjerne vil kjøpe brukte mobiler, og en pent brukt modell er et veldig godt alternativ til å kjøpe nytt. Gjenbruk er positivt både for miljø og lommebok, og gjennom våre konsepter får man en mobiltelefon som er i god stand og som har vært gjennom grundige kvalitetssjekker. Fire av ti modeller støtter dessuten 5G, så med en brukt mobil er det også mulig å få fullt utbytte av det nye, raske mobilnettet som vi nå ruller ut, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Telia og One Calls salg innen denne kategorien skal ha hatt god vekst de siste årene. Faktisk har det i perioder vært så stor etterspørsel på brukte telefoner at selskapene har hatt problemer å få tak i nok brukte telefoner.

Mobil og kjøleskap mest populært

Ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen er det mobiltelefoner og kjøleskap som er de mest populære produktene å handle brukt.

54 prosent av nordmenn sier de vil vurdere å kjøpe et brukt elektronikkprodukt dersom det er en mulighet, mens 17 prosent er usikre. Bare 29 prosent sier de ikke er interesserte i å kjøpe brukt, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Kaalen peker dessuten på de miljømessige gevinstene som følger når man panter sin gamle mobil, en løsning Telia og One Call tilbyr både kunder og ikke-kunder.

Altfor mange gamle mobiltelefoner fyller opp skuffer i norske hjem. Mobiltelefoner inneholder viktige mineraler og metaller som naturen snart går tom for. Heldigvis kan disse hentes ut og brukes på nytt, når mobilen leveres inn igjen. Panter du mobilen bidrar du til at mobilen kan leve lenger og viktige bestanddeler blir gjenvunnet. Hos oss får du en tilgodelapp på verdien på telefonen, uavhengig av om den virker, sier Kaalen.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!