Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Unconventional Ventures investerer i utleieplattformen Fjong

Gründerne i Fjong, Sigrun Syverud og Sophie Wiik.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

En vinner, sier Bavey i Unconventional Ventures.

ANNONSE

Utleieplattformen for klær, Fjong, får de norsk-danske investorene Thea Messel og Nora Bavey med på laget. Det skriver Shifter, som i fjor sommer kunne fortelle at Messel og Bavey hentet 310 millioner kroner til et nytt fond, Unconventional Ventures, for å satse på startups med kvinner eller minoriteter bak roret.

Det skal foreløpig ikke være kjent hvor mye penger Fjong hentet i denne omgang, men tidligere enkeltinvesteringer i Unconventional Ventures har løpt fra én til syv millioner kroner.

Vi ser moteindustrien som en arena i enormt behov av positiv «impact», for å radikalt redusere klimaavtrykket. Den er moden for endring, og vi tror at Fjongs datadrevne tilnærming er en vinner, skriver Nora Bavey i en uttalelse på fondets hjemmeside.

Norske Fjong hentet sist tre millioner kroner i en emisjon sommeren 2021. Utleieplattformen har det siste året inngått flere samarbeid med kjente moteaktører, og bidro dessuten til Helthjems storrekord da de i løpet av 2022 sendte over 2 millioner pakker med gjenbruksvarer mellom privatpersoner.

Del artikkel: