Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Utfordrende for XXL som fortsetter å falle: “Vi tar grep”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Kostnadskutt, færre innkjøp og justering av bemanningen"

ANNONSE

Det er dessverre ingen gode nyheter sportskjeden leverer ved rapportering av andre kvartal i år. Fallet fortsetter når omsetningen ender på 2,2 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på 200 millioner kroner mot samme periode i fjor. Driftsresultatet (EBIT) lander på -19 millioner kroner, dette til sammenligning mot positive 202 millioner andre kvartal i fjor. Dette skriver DN.

Bruttoresultatet (EBITDA) skal ha vært på 191 millioner kroner hvilket ble meldt i et resultatvarsel i junimåned. Nå dreier det seg kun om å snu skuta for XXL, som har satt i gang en rekke tiltak for å spare kroner og øre.

I likhet med andre i bransjen er det et utfordrende marked om dagen. Vi tar grep for å tilpasse oss raskt til den nye markedssituasjonen, gjennom kostnadskutt, færre innkjøp og justering av bemanningen i henhold til lavere kundetilstrømning. Vi skal snu hver eneste stein for å spare penger der vi kan, på tvers av hele selskapet, sier Pål Wibe, CEO i XXL, i en kommentar.

Det rapporteres at tallene er svake over det hele. I Norge endte omsetningen i andre kvartal på rett over én milliard kroner. I Sverige falt omsetningen til 629 millioner kroner og i Finland til 388 millioner kroner. I Østerrike derimot opplever man en vekst og inntektene lander på 104 millioner kroner.

Resultatet før skatt havner på 22 millioner kroner i Q2 2022. En nedgang på hele 174 millioner kroner mot samme periode i fjor. XXL fremlegger en plan for fortsatt satsing i Østerrike samt åpningen av to til tre nye butikker i år. Det er estimert investeringsutgifter på mellom 200 og 250 millioner kroner i 2022 totalt.

LES OGSÅ: Negativ utvikling for XXL – venter om lag halvering av resultatet

LES OGSÅ: Utfordrende vinter gir resultatfall for XXL

Del artikkel: