Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Utvider med flere tilbydere etter Release-pilot: “Et marked i vekst”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Interessen for brukt øker.

ANNONSE

Hvert år legges det ut nesten 100 000 brukte telefoner for salg mellom privatpersoner hos markedsplassen Finn.no. Ordet "Iphone" er på 9. plass over mest brukte søkeord, og det er liten tvil om at mange har klikket hjem sin "nye" telefon nettopp herfra.

Det er dog ikke til å stikke under stol at slike objekter gjerne benyttes i sammenheng med svindel. I mai i fjor lanserte Finn.no en derfor en ny pilot for å gjøre kjøp av brukte telefoner mer attraktivt og tryggere.

De skulle selge brukte mobiltelefoner, med 2 års garanti og 30 dagers åpent kjøpt, gjennom kategorien Nybrukt mobil. Piloten løp frem til februar i år i samarbeid med Release. Nå utvides tilbudet når både Teleoutlet og Hulii blir med i samarbeidet, i tillegg til norske Release.

Planen er å utvide med flere tilbydere og nye produktkategorier i tiden fremover, forteller Emilie Høstmark, leder for Finn Nybrukt, til Ehandel.

Hvordan har interessen vært siden lansering for snart et år siden?

Vi ser at interessen for både salg og kjøp av brukte gjenstander har økt de siste årene og det fortsetter å øke. Noe av årsaken er at forbrukere har blitt mer bevisste rundt gjenbruk, men det hjelper også at vi har trygge løsninger for handel på Finn. Dette gjelder også for brukt, kvalitetssikret elektronikk og dette gjenspeiles i salget på Nybrukt som går oppover uke for uke, sier Høstmark.

Populært blant foreldre

Vi var nysgjerrige på om markedsplassen hadde møtt på noen utfordringer da det tross alt er en del konkurranse i markedet, men som Høstmark nevnte innledningsvis ønsker Finn flere aktører hjertelig velkommen til å selge via Nybrukt mobil. Hvordan inntektene fordeles mellom markedsplassen og tilbyderne, har hun ikke mulighet til å kommentere.

Dette er et marked i vekst hvor det stadig kommer nye aktører, på markedsplassen Finn Nybrukt kan aktørene selge sine produkter. For oss har det vært viktig å få på plass en god løsning for betaling og garanti, da vi vet at brukt elektronikk er et yndet svindelobjekt, forteller Høstmark.

Hvilke telefoner er enklest å selge brukt? Er det noen modeller som skiller seg ut?

På Nybrukt har vi et bredt produktsortiment. Noen telefoner er nesten helt nye, mens andre er 5-6 år gamle. Vi merker ekstra interesse for telefoner som er 2-4 år gamle i det midtre prissjiktet. Brukte mobiltelefoner er spesielt populært blant foreldre. Vårt inntrykk er at de færreste ønsker å kjøpe splitter nye smarttelefoner til barna sine, sier Høstmark.

Del artikkel: