Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varmefag vokser i hett marked – gjør en digital helomvending

Sindre Baardson, administrerende direktør i Varmefag.
Foto: Varmefag
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Det eneste riktige å gjøre".

ANNONSE

De siste 20 årene har man bygget en faghandel som i dag består av over 50 butikker fordelt på 31 eiere i en frivillig eid kjede. Varmefag er i dag Norges største fagkjede for peiser og ovner med en sterk omsetningsvekst og store ambisjoner.

Samtidig som kjeden har vokst og kapret markedsandeler, har systemene som ligger i grunn modnet og det er tid for en oppgradering. Varmefag gjør derfor nå en helomvending og investerer stort i en digitalisering av hele virksomheten.

Hva gjør du når ting blir vanskelig? Jo, da prøver du å finne alternativer og nye løsninger. Vi så at vi hadde et behov for å oppgradere systemet, fra Magento 1 til Magento 2, men i stedet for å kun kjøre en oppgradering tenkte vi det var lurt å se på hele IT-strategien vår. Hva vil vi ha behov for fremover? Det ble nødvendig å gjøre noe mer grunnleggende og fundamentalt i hele kjeden, forteller Sindre Baardson, administrerende direktør i Varmefag, til Ehandel.

Dermed har altså kjeden investert i en digital omstilling som blant annet skal sikre raske, presise leveranser, og sømløse kundeopplevelser i en toppmoderne nettbutikk.

"Helt nytt i peis-bransjen"

Den nye nettbutikken skal være oppe og gå i septembermåned. I samarbeid med Klarna og Bring vil man få på plass en forhåpentligvis friksjonsfri kundereise og det skal være like enkelt å handle peiser og ovner på nett som om man klikket hjem et par klesplagg.

Det er likevel noen få utfordringer som må løses, som ikke nødvendigvis andre e-handlere må tenke på. For hvordan sikrer man trygg og rask levering av en peis til fjerde etasje i en bygård midt i Oslo, for eksempel? Og hvordan vet man at kunden har tatt hensyn til relevante sikkerhetsspørsmål før man klikket hjem en ny peis?

Det er en faglig dimensjon i dette og vi må ha kontrollspørsmål underveis, blant annet for å være sikre på at det kunden bestiller består kravene til avstand til brennbart materiale og lignende. Vi jobber med Klarna og Bring, men det vil selvfølgelig også være mulig for kunden å hente i butikk eller bestille ferdig montering.

Dette er jo også helt nytt i vår bransje, å selge peiser på nett. Det er noen fysiske lover man må ta hensyn til, og flere vil nok gå til forhandler etter at de har vært innom nettbutikken vår men vi kommer til å gjøre handleopplevelse så smooth som bare det, sier Baardson.

Den administrerende direktøren har stor tro på at deres nye digitale tilnærming er den rette måten å snakke med kundene på fremover. Med nye systemer på plass åpnes nye muligheter ikke bare for å møte nye kunder, men også for å beholde dem, inspirere og informere via nettside og e-post.

Nå jakter Varmefag en e-handelssjef som kan sikre at man utnytter mulighetene som finnes.

I bunnen av den investeringen vi gjør nå vil det ligge et CRM-system som gjør at vi kan snakke med kundene våre på en helt annen måte enn hva vi gjør i dag. I stedet for å kun oppgradere plattformen tar vi fatt i hele kundereisen og tilpasser for en omnikanal-løsning. Det at vi investerer i den teknologien betyr jo også at vi må ha noen her på kjedekontoret som kan betjene det hele – en kompetanse vi ikke har i dag. Vi trenger en person som kan utnytte potensialet som ligger i det hele, sier Baardson.

De siste årene har Varmefag vokst med over 30 prosent. Fremover rigges det for ytterligere vekst, og planen er at markedsandelene skal bikke 40 prosent.

Ambisjonene har det aldri vært noe feil med. Da vi startet opp med tomme hender i sin tid var det folk som sa at dette kommer du ikke til å få til, fordi man tenkte at veien til suksess var gjennom de store kjedene. Jeg tenkte, fillern heller, dette skal vi få til og bli blant de mest profesjonelle kjedene i Norge på peiser og ovner. Det har vi fått til.

Hva blir høydepunktet for kundene i deres splitter nye nettbutikk til høsten? 

Veien blir litt til mens vi går, og dette er upløyd mark for oss. Å komme med profetier om hva som blir høydepunktet føler jeg kun blir gjetning. Jeg vet bare én ting – og det er at jeg har en magefølelse på at det vi gjør nå er det eneste riktige, på vegne av Varmefag, avslutter Baardson.

Del artikkel: