Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varner-kjede med milliontap i Sverige: Stenger flere butikker

Foto: Varner
Stengte seks butikker i løpet av fjoråret.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Varner-eide Bik Bok velger å stenge flere butikker i nabolandet Sverige med manglende lønnsomhet som årsak. Det skriver det svenske motefagbladet Habit.

Bik Boks butikk på kjøpesenteret Igor i Västerås selger i disse dager ut sortimentet og klargjør for nedstengning. Det samme gjelder butikken deres på Valbo utenfor Gävle.

ANNONSE

I løpet av det siste året skal en rekke andre butikker ha stengt ned. Dette gjelder blant annet butikker på Falun, Mölndal, Kungsbacka, Örnsköldsvik og Hudiksvall.

Bik Bok er til stede i Norge, Sverige og Finland, med hver sine respektive virksomheter. I 2019 gikk kjeden konkurs i Østerrike og stengte alle sine butikker i markedet. Den svenske virksomheten, Bik Bok AB, viser en lignende trend som den i Norge hva gjelder omsetning – den har falt siden 2018, med en noe oppadgående trend de siste to årene.

Bik Bok AB omsatte i 2022 for 299 millioner svenske kroner, med et årsresultat på -7 millioner og et resultat etter finansielle tilganger på -44 millioner kroner. I Norge står det noe bedre til. Omsetningen i hjemlandet endte på 538 millioner kroner i 2022, med et positivt årsresultat på 156 millioner kroner.

Netthandel har kontaktet Varner for ytterligere kommentarer. 

Del artikkel: