Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varner vokser på nett - inngår omfattende samarbeid

therese.karlsrud.haugen

Spår én milliard i omsetning fra netthandel.

ANNONSE

Et av Norges og Nord-Europas største motekonserner, Varner, inngår nå et omfattende samarbeid med Klarna. Dette skal gjøre selskapet til Nordens ledende omnikanal motekonsern.

I Norge står familieeide Varner bak kjente varemerker som Dressmann, Cubus, Bik Bok, Volt, Carlings, Wow og Urban Sport. Nå skal de sammen med Klarna akselerere sin satsing på netthandel med Klarna Checkout i alle kjedens nettbutikker.

LES OGSÅ: Varner legger ned deler av Junkyard

Vårt og hele retailbransjens behov for å kunne tilby kundene en helt friksjonsfri kjøpsopplevelse på nett har økt ytterligere det siste året. Klarna har flere av verdens ledende varemerker innen mote og livsstil i sin portefølje, og vi er overbevist om at deres ekspertise og erfaring kommer til å gjøre våre kunder enda mer fornøyde og føre til et langvarig partnerskap mellom Klarna og Varner, sier markedssjef i Varner, Knut Vidar Nilsen, i en pressemelding.

Bare i løpet av våren og sommeren skal Varner ha merket en kraftig etterspørselsvekst i sine mange nettbutikker. Nå meddeler selskapet at de kommer til å ha en omsetning på rundt en milliard svenske kroner fra netthandel i løpet av i år.

Klarna Shipping Assistent

Samarbeidet med Klarna innebærer også at Varners motekjeder på nett skal tilby Klarna Shipping Assistant. Denne gjør det mulig for kunden å selv velge leveringsmåte og utleveringspunkt i nettløsningen. Det betyr at man for eksempel kan velge å hente pakken i nærheten av jobben direkte i løsningen.

Vi er selvsagt veldig stolte over å få være med og utvikle hele handleopplevelsen for Varners mange og populære varemerker. Gjennom dette partnerskapet får Varners varemerker økt sin eksponering mot de mange millionene kunder som benytter seg av Klarnas app i Norden. Samtidig får Varners kunder en enkel og smidig kjøpsopplevelse både når de foretar det faktiske kjøpet, og i forbindelse med levering og eventuell returhåndtering, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Del artikkel: