Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Varsler stans av fusjon mellom Intersport og Sport 1

therese.karlsrud.haugen

Konkurransetilsynet vurderer inngrep.

ANNONSE

Konkurransetilsynet meddeler at de vurderer å gripe inn i foretakssammenslutningen mellom Gjelsten Holding AS, eier av Sport 1, og Intersport-eier O.N Sunde.

Dette fordi de mener en fusjon vil kunne svekke konkurransen i markedet for sportsutstyr og gi forbrukerne et dårligere tilbud gjennom høyere priser eller dårligere kvalitet.

LES OGSÅ: Gresvig kjøpes opp: "Vil være den ledene faghandelskjeden i Norge"

Gresvig og Sport 1 vil etter en foretakssammenslutning bli den største aktøren i det norske markedet for salg av sportsutstyr. Konkurransetilsynet er av den oppfatning at Gresvig og Sport1 er nære konkurrenter i markedene for salg av sportsutstyr, både nasjonalt og i en rekke lokale markeder, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen, i en pressemelding.

Partene er videre de to største leverandørene av franchisegiver- og grossisttjenester til sportsbutikker i Norge.

Vi frykter at kundene som etterspør franchisegiver- og grossisttjenester vil ha få eller ingen konkurrerende leverandører. Redusert konkurranse vil kunne øke kostnadene eller redusere kvaliteten for bedrifter som etterspør slike tjenester, sier prosjektleder Jan Kristoffer Høiland.

LES OGSÅ: Sportskjeden Gresvig er konkurs

Dette er dog ikke et endelig vedtak og selskapene har etter konkurranseloven 15 arbeidsdager på å kommentere tilsynets vurderinger i varselet. Tilsynet har deretter 15 arbeidsdager til å treffe endelig vedtak i saken. Frist for et endelig vedtak er 2. oktober 2020.

Del artikkel: