Verdane selger reservedelsekspert til Clas Ohlson

"Offensiv satsing".

Clas Ohlson meddeler i dag at selskapet har inngått avtale om å kjøpe drøye 90 prosent av aksjene i selskapet Spares Europe AB.

Spares driver salg av reservedeler og tilbehør til elektronikkprodukter via sin nettbutikk og er i dag tilstede i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland og Nederland. Med kjøpet vil Clas Ohlson styrke sin netthandelsvirksomhet og sitt tilbud innen reservedeler.

Annonse

Jeg er utrolig glad for at vi med oppkjøpet av Spares tar neste steg i å videreutvikle vårt tilbud og gjør en offensiv satsing innen det som for Clas Ohlson er et prioritert tilvekstområde. Oppkjøpet styrker vår posisjon når det gjelder både tilbehør for elektronikk og reservedeler som forlenger levetiden på kundenes produkter, kommenterer konsernsjef og administrerende direktør i Clas Ohlson, Kristofer Tonström.

Clas Ohlson kjøper 91 prosent av aksjene i Spares for 430 millioner svenske kroner. Utover dette tilkommer en potensiell tilleggskjøpspris på inntil 225 millioner kroner, basert på utvikling og lønnsomhet. Selger er investeringsselskapet Verdane som har vært hovedeier i Spares siden 2018.

Med Spares adderer vi dessuten batterier til mer enn 200 000 elektroniske apparater og kan fremme vår posisjon som batteridestinasjon. Spares har en imponerende historikk innen lønnsom tilvekst og driver med en bærekraftig forretningsmodell i en interessant del av markedet, med eksponering mot privatkunder så vel som selskaper og organisasjoner, legger Tonström til.

"Et spennende skifte"

Spares vil slås sammen med Clas Ohlson men drives som et separat datterselskap i konsernet. Clas Ohlson er overbevist om at markedet for gjenbruk og reparasjon innen elektronikk i Norden er underutviklet, med et betydelig potensial for tilvekst i årene fremover.

Det er brødrene Talal og Michel Alshammari som gründet Spares tilbake i 2012. Siden den gang har de drevet selskapet med både god vekst samt lønnsomhet.

Å bli en del av Clas Ohlson vil innebære nye muligheter for å utvikle virksomheten, dra nytte av Clas Ohlsons størrelse, men også bidra med det vi kan best og som har gjort at vi har bygget en ledende kategoriekspert innen tilbehør, reservedeler og batterier. Vi befinner oss i et spennende skifte, hvor stadig flere etterspør muligheten for å reparere, gjenbruke og forlenge produkters levetid.

Sammen vil Spares og Clas Ohlson kunne drive utviklingen og samtidig levere et konkurransedyktig tilbud som forenkler hverdagen og holder kostnadene nede for våre kunder, kommenterer Talal Alshammari, administrerende direktør i Spares.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!