Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vinmonopolet skroter logistikkpartner: ”Vil ikke klare å levere”

Halvor Bing Lorentzen, Direktør for Kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Dropper Best Transport.

ANNONSE

Siden oktober har Vinmonopolet hatt en avtale om hjemlevering med Best Transport. Logistikkselskapet skulle bidra med bedre forutsigbarhet for leveringstidspunkt og være rimeligere. Nå sier Vinmonopolet opp avtalen, da samarbeidet ikke har fungert som man hadde håpet.

LES OGSÅ: Skal levere drikkevarer for Vinmonopolet: "En spennende utfordring"

Avtalen vi inngikk med Best Transport AS var forutsatt et helt annet volum enn det vi nå etter hvert har fått under pandemien, og volumet har rett og slett blitt svært mye høyere enn vi antok opprinnelig. Med dette store nye volumet så ser både vi og Best at de ikke vil klare å levere i et så stort omfang i henhold til de strenge krav vi har satt i avtalen. Dette er årsaken til at vi avslutter avtalen vi har sammen, og vi vil se oss om etter en ny samarbeidspartner, sier Halvor Bing Lorentzen, Direktør for Kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet, i en mail til Ehandel.

Best Transport etablerte seg i Norge for fem år siden og i fjor kjøpte de opp hjemleveringsvirksomheten til norske Easy2you.

LES OGSÅ: Easy2you selger sin hjemleveringsvirksomhet

Sterk økning i hjemlevering

Pandemien har ført til en solid økning i antall nettbestillinger. For eksempel i desember 2020 hadde Vinmonopolet rundt 6000 utleveringer på dør, hvilket er opp fra 2000 samme måned i 2019.

Andre måneder var det vel så stor økning, men fra lavere nivåer enn det vi hadde i desember. Nå skal det også sies at for de bestillingene vi har til oss, gjennom nett og kundesenter, så velger langt de fleste utlevering i butikk. Det er en mindre andel som går til postforsendelse/hjemlevering, sier Lorentzen.

Vinmonopolet har advart mot store køer i forbindelse med 17. mai. Til E24 anbefaler selskapet at kundene handler andre dager enn fredag og lørdag. På spørsmål om folk ikke bare kan bestille på nett er svaret følgende:

Vi har hatt en enorm vekst på nett, så det er åpenbart at kunder bruker tilbudet, men på grunn av dette har vi slitt litt med leveringstider, så hvis du skal ha det til selskapet på lørdag så ville jeg anbefalt butikk, sier Vinmonopolets toppsjef, Elisabeth Hunter til E24.

Del artikkel: