Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vinmonopolet topper fjoråret – rekorden kan bli stående i flere tiår

Foto: Bjørn Skomakerstuen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lite uteliv og reise gir økt salg for polutsalgene.

ANNONSE

Nok en rekord er satt for Vinmonopolet som aldri før har solgt flere liter enn i år. 2020 stod allerede sterkt med sine rekorder, men i år er det en oppgang på 2,5 prosent sammenlignet med fjoråret, melder E24.

Det er nok en rekord som kommer til å bli stående veldig lenge. Trolig noen tiår, såfremt vi får bukt med pandemien og samfunnet kan åpne opp igjen, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, til NTB.

Polutsalgene kommer dermed sterkt ut av nok et år med pandemi. Rekorden fra i fjor på 115,5 millioner liter ble slått allerede for en uke siden, den 22.desember. Prognoser viser at det i siste innspurt vil lande på totalt 118,5 millioner liter for hele året.

LES OGSÅ: Vinmonopolet skroter logistikkpartner: "Vil ikke klare å levere"

Store deler av året har nordmenn ikke kunne reist, det har over lengre perioder vært skjenkestopp og generelle restriksjoner som ikke oppfordrer til uteliv. Dette er klare årsaker til Vinmonopolets oppgang, sier kommunikasjonssjefen.

Koronarestriksjonene har gitt en betydelig reduksjon i grensehandelen og taxfreesalget, og i tillegg har skjenkingen på utesteder vært redusert store deler av året, sier Nordahl, og uttaler videre:

Til vanlig har folk fire kanaler hvor de kjøper vin og brennevin: Taxfree, grensehandel, uteliv og Vinmonopolet. Når tre av fire kanaler har falt bort store deler av året, er det klart noen av disse literne har blitt kjøpt hos oss i stedet.

Del artikkel: