Vipps i stor sammenslåing – samler 11 millioner brukere

Skal skape én felles lommebok.  

Danske MobilePay, finske Pivo og norske Vipps opplever alle kraftig vekst i mobilbetaling og netthandel. I dag offentliggjør de tre partene at de vil slå sammen lommebøkene sine.

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli leder av det nye selskapet, og Claus Bunkenborg, administrerende direktør i MobilePay, vil bli en del av ledelsen. Kjerstin Braathen, styreleder i Vipps og konsernsjef i DNB, blir styreleder. Alle parter vil være representert i styret.

Annonse

Konkurransen innen betaling er global, ikke lokal, og vi trenger et enda sterkere fotavtrykk for å konkurrere med internasjonale aktører. Ved å kombinere tre av de sterkeste merkevarene i Norden, og bygge en enda sterkere teknologiplattform, kan vi sammen skape forenkling i verdensklasse for enda flere, sier Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vipps nådde 10 000 bedrifter på nett - doblet omsetningen

Den nye, felles lommeboken vil samle 11 millioner brukere, over 700 millioner årlige transaksjoner og 330 000 butikker og nettbutikker over hele Finland, Danmark og Norge.

Dette vil skape et mye sterkere utgangspunkt for å gi kundene våre flere og enda bedre løsninger i et raskere tempo. Vi har en klar ambisjon om å gjøre det mulig for brukere å betale på tvers av landegrenser med lommeboken i de nordiske landene, sier Claus Bunkenborg, administrerende direktør i MobilePay.

Etterspørselen etter kontantløse betalinger har vokst sterkt i flere år, og trenden ble ytterligere forsterket av den globale pandemien. Det nye selskapet vil dra nytte av de beste løsningene fra de tre mobile plattformene og gjøre dem tilgjengelige for alle brukere, brukersteder og partnere på én felles plattform. Selskapet planlegger også å investere videre i netthandelsløsninger for å møte nordiske nettbutikkers høye forventninger om de beste betalingsløsningene, sier Harri Nummela, EVP, Retail Banking, i OP Financial Group.

BankID og BankAxept fisjoneres ut

Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Oslo og være underlagt regulering av norske myndigheter. Det vil ikke være noen oppsigelser som følge av fusjonen. Selskapet planlegger å investere ytterligere i teknologi, innovasjon og utvikling av nye produkter for å skape de aller beste kundeopplevelsene.

Som en del av prosessen med å slå sammen de tre nordiske selskapene, vil de nasjonale infrastrukturselskapene BankID og BankAxept fisjoneres ut av Vipps AS. BankID og BankAxept vil fortsatt være heleid av norske banker.

Fusjonen krever godkjenning fra relevante regulatoriske myndigheter som EU Kommisjonen.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!