Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vipps om Black Week: ”Økte med 132 prosent”

Vegar Heir i Vipps, leder for salg og kunde.
therese.karlsrud.haugen

"Gjør oss optimistiske"

ANNONSE

Både Klarna og Nets har allerede rapportert tallene for forrige ukes Black Week, hvor begge betalingsleverandørene kunne melde om sterk vekst for netthandelen. Nå deler også Vipps hvor mye omsetningen gjennom deres tjeneste økte i perioden.

Omsetningen i netthandelen med Vipps økte med totalt 132 prosent under årets «Black week» sammenlignet med i fjor, skriver selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Klarna & Prisjakt om Black Week: "Et eventyr for norske nettbutikker"

Statistikk fra Vipps viser altså at folk har brukt langt mer penger i nettbutikkene i år. Spesielt på elektronikk, møbler og innredning, klær, sport og fritid, bøker, dagligvare, digitale tjenester og parfymevarer.

Etter nedstendingen av samfunnet i mars, var det veldig mange butikker som raskt rigget seg til for effektiv netthandel for å kompensere for mindre besøk i butikkene. En stor del av disse valgte å tilby Vipps for betaling. Effekten av dette ser vi nå, og spesielt under Black Week, hvor tilbudene florerte, sier Vegar Heir i Vipps, leder for salg og kunde.

Det er likevel ikke bare i netthandelen omsetningen øker. I følge Vipps skal også omsetningen for kortbetalingen med Bankaxept i butikk ha økt med ni prosent, selv om antall kortransaksjoner har gått ned med 8 prosent. Med andre ord, folk handler mindre hyppig, men bruker mer penger når de først handler.

Mange har nok brukt Black week til julegaveinnkjøp, men vi tror spesielt netthandelsveksten vil fortsette å øke frem mot jul. Veldig mange kundevennlige nettbutikker som har enkle betalingsløsninger og effektive leveringsalternativer gjør oss optimistiske på vegne av norsk varehandel fremover, sier Heir.

LES OGSÅ: Salget falt - ingen ny rekord på Black Friday

Del artikkel: