Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vipps - så satte vi ny rekord igjen

Over 5000 bedrifter har i løpet av sommeren startet med Vipps som betalingsalternativ for kundene.
Byggern
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Denne norske sommeren har i hovedsak bydd på reising, oppussing og middager ute på restaurant, viser tallene fra Vipps.

ANNONSE

Ikke bare er det rekordsommeren for bruk av betalingskort i Norge i år - også bruken av Vipps har skutt i været. Sammenlignet med i fjor har nordmenn i juli vippset 45 prosent oftere.

Nordmenn tok en for landet og smittevernet i sommer og vippset rekordmye til mat, overnatting, reiser, fritidsaktiviteter og opplevelser. Mer enn 5000 bedrifter kom i gang med Vippsnummer for bedrifter i løpet av sommeren, noe som også bidrar til veksten i vippsingen, skriver Vipps i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norsk rekordsommer for bruk av betalingskort

Vippsing for mat og drikke på restaurant har i juni og juli økt med 138 prosent, og vippsing for snekkerarbeid har økt med 128 prosent denne oppussingsommeren. Begge tall er sammenlignet med fjorårets tall for juni og juli. At nordmenn har campet i eget land er også veldig tydelig i betalingsappen.

Vippsing til losji i alle varianter økte i sommer sammenlignet med i fjor; camping ble en stor hit i år med en øking på 267 prosent. Også ferieleiligheter og vandrehjem var populært, med en økning på 204 prosent. Vi vippset også mer enn noen gang til hotellene, som hadde en økning på 160 prosent. Hos Turistforeningene økte vippsingen med 15 prosent, bortsett fra i Oslo, som hadde en liten nedgang, skriver Vipps.

LES OGSÅ: Nordmenn handler mer norskproduserte varer enn noensinne

Til tross for at Oslo er eneste fylke uten oppgang i bruk av appen i sommer, ligger de fortsatt på topp med over en million kunder som har handlet hos de lokale bedriftene og betalt gjennom Vipps i sommer. Det fylket med størst oppgang i aktive brukere er Agder med en økning på 144 prosent.

Del artikkel: