Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vipps spår tidenes Black Week: ”Går mot en ny toppnotering”

Vegard Heir, kommersiell leder i Vipps.
Foto: Vipps
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kan lande på 3,6 millioner transaksjoner.

ANNONSE

Vipps spår tidenes Black Week i år. Siden lørdag har betalingsløsningen allerede registrert langt flere vipps-betalinger enn i fjor.

Mange aktører startet allerede Black Week-salget i helgen, eller på fredag 19.november. Dessuten har antall bedrifter som tilbyr Vipps som betalingsløsning skutt i været siden pandemien – i tillegg til at flere nordmenn har tatt i bruk den populære betalingsmetoden.

Black Week hadde i 2020 en vekst i antall transaksjoner på 51 prosent sammenlignet med året før. I 2019 ble det gjennomført 1,1 millioner transaksjoner. Hittil i år har vi hatt en transaksjons-vekst på cirka 110 prosent. Hvis denne veksten fortsetter gjennom Black Week vil vi kunne komme opp i 3,6 millioner transaksjoner mott slutten av uken, sier Vegard Heir, kommersiell leder i Vipps, i en pressemelding. 

På selveste Black Friday i fjor opplevde Vipps 423 betalinger i det mest aktive minuttet. Forrige lørdag, helgen innen Black Week, ble det registrert mer enn 100 minutter med flere enn 1000 Vipps-betalinger. 

Sammenlignet med fjoråret er det flere nordmenn som denne sommeren og høsten har brukt penger på reiser, konserter og restaurantbesøk. Antall kjøp i butikk med kort og tæpping forventes å øke mot 2020.

I år er det også færre restriksjoner som påvirker den fysiske handelen. Dette vil kanskje berøre netthandelen negativt, men det lover godt for kjøp med kort og BankAxept i fysisk butikk. I fjor sank riktignok antallet ganger folk tæppet kortet sitt i butikk med 5 prosent, fra 40,9 til 39 millioner transaksjoner i 2019 i løpet av Black Week, men det antar vi ene og alene skyldes korona-pandemien, sier Heir.

All-time-high i netthandelen

Allikevel spås det en all-time-high I Black Week 2021. Nordmenn er tidlig ute med julegavehandelen, og det forventes at hele 16,5 milliarder kroner vil gå med til norske butikker og nettbutikker denne uken. 

Nordmenn har fått med seg at produsenter over hele verden har store leveringsvansker. Det kan bidra til at flere handler nå for å være sikre på å motta årets julegaver i tide. Vipps har heller aldri vært så tilgjengelig og brukt av så mange som nå, sier Heir, og fortsetter: 

Oppsummert tyder alt på at vi går mot en ny toppnotering for antall Vipps-transaksjoner i løpet av Black Week. Noe av det som blir spennende å følge med på de neste dagene er om Black Friday får en like stor topp som i tidligere år, eller om antallet transaksjoner vil fordele seg jevnere utover i uken.

I 2020 hadde Vipps rundt 7000 aktive nettbutikker i Black Week. I år har dette tallet steget med 85 prosent til 13.000 aktive nettbutikker. Også antall unike brukere har økt, fra 900.000 samme periode i 2020, til 1,32 millioner unike brukere i forrige uke. 

Del artikkel: