Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Viruset fører til handelsfest hos sminkegiganten: “Ellevill vekst“

Blivakker-gründeren trekker seg fra egen omstridt nyhetsside
Einar Brandsdal, gründer og daglig leder i Blivakker.
therese.karlsrud.haugen

Kan bli ytterligere økning neste uke.

ANNONSE

I forbindelse med coronaviruset merker nettbutikkene en høyere etterspørsel enn normalt. Blant annet kan sminkeselskapet Blivakker melde om kraftig vekst i sine nettbutikker, med enda høyere forventninger til neste uke.

Verden har panikk og børsene raser, men jeg kan fortelle om en hinsides vekst så langt i mars. Det tror jeg skyldes at mange ønsker å handle på nett for å unngå store menneskemengder, sa daglig leder Einar Brandsdal, til Ehandel tidligere i uken.

LES OGSÅ: Coronaviruset fører til mer frokost på døra: "Økte med 43 prosent"

Salget hos Blivakker i mars skal ha økt betydelig mot fjoråret, og enda sterkere økning har det vært hos den internasjonale søsteren Cocopanda på enkelte markeder.

Nettbutikkene i Østerrike og Tyskland har hatt en ellevill vekst i mars, med flere hundre prosent vekst i forhold til fjoråret. Det er en generelt sterk økning i alle produktkategorier, sier Brandsdal.

Har sendt hjem 50 ansatte

Onsdag denne uke måtte netthandelen sende hjem rundt 50 ansatte, etter oppfordring fra kommunelegen. Selskapet anbefaler nå alle som kan jobbe hjemmefra om å holde seg hjemme. I følge Brandsdal skal ingen fra produksjonen være sendt hjem, og det skal dermed ikke ha noen påvirkning på driften.

Vi har ikke sendt noen hjem fra produksjonen, men har distansert de lageransatte fra hverandre, satt frem masse antibac, innført strengere vaskerutiner og stengt kantina, sier han.

LES OGSÅ: Tjener på virusfrykt - norsk nettbutikk melder tidobling

Til neste uke kan det bli ytterligere oppgang i kosmetikksalget, som følger av at flere vil bli hjemme etter regjeringens beslutning om å stenge alle skoler og barnehager i landet.

Jeg tror at veksten vil fortsette neste uke, da flere vil bli sittende hjemme og kjede seg. Det blir mest sannsynlig en bra opptur for oss, men for alle sin del håper vi såklart at coronaviruset forsvinner slik at hverdagslivet kan komme i gang igjen, avslutter Brandsdal.

Del artikkel: