Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Vokser kraftig med hjemlevering - dette er selskapet bak suksessen

Torbjørn Ellingsen Aamodt, administrerende direktør i Distribution Innovation.
therese.karlsrud.haugen

"Rekordvolum gjennom hele 2020"

ANNONSE

I forrige uke kunne Schibsted Distribusjon, som blant annet står bak Helthjem og Morgenlevering, melde om en halvannen milliard i omsetning. Selskapet har hatt en enorm vekst i løpet av 2020, med ni millioner leverte pakker for Helthjem og dobling i antall kunder for Morgenlevering.

Men noe av det som har muliggjort veksten til Schibsteds mediesdistribusjon er det norske tech-selskapet Distribution Innovation (DI), som nå gjør store rekrutteringer og legger en ny kurs for fremtiden.

LES OGSÅ: Schibsted Distribusjon rundet halvannen milliard: "Enorm vekst"

Det er Torbjørn Aamodt som leder teknologiselskapet, etter at han tiltrådte som administrerende direktør 1. september i 2020. Han har lang erfaring fra telekom og har blant annet jobbet i ledelsen hos Get og Telia.

Det har så klart vært spesielt å starte i en ny lederstilling midt i pandemien, men det har vært gøy å se at kundene våre lykkes så godt om dagen og bli kjent med alle folkene som jobber her, sier Aamodt til Ehandel.

Satser internasjonalt

DI eies av Schibsted og Amedia og leverer teknologien til en rekke små og store selskaper i Sverige, Norge og Finland. I tillegg til Helthjem og Morgenlevering har de for eksempel matkasseselskapene Adams Matkasse og Godt Levert på kundelisten.

I dag består DI av 60 medarbeidere, men selskapet er nå i en prosess for å utvide staben med 10 nye utviklere. Med nye ressurser er planen å forbedre tjenestene ytterligere samt ta teknologien utenlands. Målet er å få en sterk posisjon i Norden og hjelpe våre kunder med å vinne nye markedsandeler og bygge ny forretning.

Vi skal både utvikle produktene og samtidig satse på veksten i Norden og Europa. Vår ambisjon er å bidra til økt vekst for våre kunder med bedre tjenester, men også gjøre teknologien tilgjengelig internasjonalt.

Hvordan skal dere forbedre tjenestene?

Vi vil gjerne hjelpe kundene våre å drive mer bærekraftig både når det gjelder mediedistribusjon, pakker og levering. Det gjelder alt fra emballasjebruk til å satse mer på C2C-markedet, hvor tjenester som Helthjem, Bookis og Fjong er gode eksempler vi har jobbet aktivt med i det norske markedet. Vi tror C2C blir en viktig del når vi satser internasjonalt og dette er også et arbeid vi ser at motiverer de ansatte.

Tredoblet vekst for C2C

C2C er når privatpersoner sender pakker seg i mellom. Dette markedet er det som har vokst mest for Helthjem det siste året med hele 224 prosent økning fra året før. Aamodt tror at C2C og sirkulærøkonomi blir en viktig del når de satser internasjonalt.

Våre kunder i både Norge og Sverige har opplevd rekordvolum og alle piler peker oppover, så vi håper på å også lykkes internasjonalt gjennom et høyt fokus på blant annet C2C-levering.

Nylig ble det også klart at Helthjem har inngått et samarbeid med Kolonial. Sammen skal de samkjøre varer hjem til kundene, som nå kan velge levering når som helst på døgnet.

Det at Helthjem har fått leveringsvindu gjennom Kolonial og kan levere varer når kunden selv ønsker det, er et godt eksempel på hvordan vår teknologi kan bidra effektivt til bærekraft og økonomi, avslutter Aamodt.

Del artikkel: