Vollvik tiltalt etter salg av feilmerkede munnbind

Det er et drøyt år siden Idar Vollvik ble pågrepet for feilmerking av medisinsk utstyr. Nå er han tiltalt for å ha solgt minst 700.000 ikke-medisinske munnbind, som medisinske munnbind. Dette melder DN. 

I tiltalebeslutningen skal det stå at "det foreligger særlig skjerpende omstendigheter fordi forholdet fant sted under covid-19-pandemien, som medførte et stort behov for trygt smittevernutstyr og mulighet for kontroll med smittevernutstyr, herunder at smitterlvernutstyret kan spores tilbake til riktig produsent".

Annonse

Vollvik sier til DN at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. I mars tidligere i år, uttalte han i en pressemelding at han var i full gang med å rydde opp.

Jeg må også dypt beklage det inntrufne i forhold til kunder som allerede har mottatt munnbind med feil merking eller som har måttet vente på sine bestillinger. Dette er vi i full gang med å rydde opp i. Vi vil selvsagt også gå en runde med importleddet for å forsikre oss om at de forbedrer sine rutiner for kvalitetssikring, sa Vollvik i en pressemelding.

Saken skal opp for retten i Hordaland tingrett i januar. Det var i nettbutikken Ludo Store at Vollvik omsatte feilmerkede munnbind for nærmere 47 millioner kroner. I kjølvannet av politietterforskningen har nettbutikken endret navn til Love Norway, hvor det per nå reklameres "Munnbind på lager - Godkjente munnbind".

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!