Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Weekday lanserer jeans av papp- og tekstilavfall

Weekday
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I samarbeid med finsk teknologi.

ANNONSE

Kleskjeden Weekday, som er en del av H&M Group, har inngått et samarbeid med finske Infinited Fiber Company. Denne uken lanserte de sammen en jeanskolleksjon hvor halvparten av materialene er laget av det nye tekstilfiberet Infinna.

Flere ulike plagg har tidligere blitt utviklet med Infinna for å demonstrere hvordan vårt regenererte tekstilfiber fungerer i ulike stoffanvendelser, i alt fra t-skjorter og hettegensere til dresskjorter og jeans. Men dette er de første plaggene som er tilgjengelig for alle der ute å kjøpe. Og det er spennende, sier Kirsi Terho, Key Account Director i Infinited Fiber Company, i en pressemelding.

Det finske selskapet startet med en visjon om å løse en av kles- og motebransjens tørste utfordringer - nemlig store mengder avfall, begrensede naturressurser, og forbrukere som stadig krever flere bærekraftige valgmuligheter. I år nådde selskapet 2021 Global Cleantech 100 Company by Cleantech Group, hvilket er en årlig guide til selskaper verden over som jobber innovativt med bærekraftige løsninger.

Samarbeidet mellom Weekday og Infinited Fiber Company er en del av H&M Groups bærekraftstrategi, og Anna Norling, designsjef hos Weekday, forteller i pressemeldingen at Weekday jobber med å fullt implementere en sirkulær designpraksis.

Vi har tidligere samarbeidet med skuespiller Maisie Williams, og co-designet et custom, todelt antrekk laget av Infinna, Infinited Fibers revolusjonerende tekstilfiber, som transformerer tekstilavfall til et høykvalitets- og bærekraftig alternativ til bomull. Denne gangen ønsker vi å skalere opp dette konseptet og gi et større publikum muligheten til å velge sirkulært design - og laget en limited edition av en våre mest populære jeans fit for kvinner, Rowe, ved å bruke en 50/50 blanding av Infinna og økologisk bomull, sier Norling.

Det vitenskapelige navnet for Infinna er cellulose carbamate fiber. Tekstilet skal både se og kjennes ut som vanlig bomull, og kan resirkuleres flere ganger sammen med annet tekstilavfall.

Infinna er laget av cellulose, byggesteinen til alle planter. Alle ikke-cellulosematerialer i råmaterialet, som polyester, elastan og fargestoffer, blir fjernet i prosessen til Infinited Fiber Company. Mens Infinna-tekstilet i Weekdays jeans er laget av tekstilavfall, kan Infinited Fiber Companys teknologi også bruke annet celluloserikt avfall, skriver Infinited Fiber Company.

Dette betyr at selskapets teknologi også tillater råmaterialer som papp, papir, hvete eller risstrå, i produksjonen av Infinna. Weekdays jeanskolleksjon består av 64 par jeans laget av 50 prosent økologisk bomull og 50 prosent Infinna. Alle jeans er prissatt til 500 svenske kroner, for å understreke filosofien om at bærekraft ikke skal være eksklusivt, men heller må bli den nye normalen for å kunne ha maksimal innvirkning.

Del artikkel: