Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL henter ny toppsjef fra Europris

Europris økte salget og doblet resultatet
Pål Wibe blir nye konsernsjef i XXL.
therese.karlsrud.haugen

"Den beste kandidaten til å snu den negative utviklingen".

ANNONSE

Pål Wibe er utnevnt som ny konsernsjef i XXL. Wibe kommer fra tilsvarende stilling i Europris.

Jeg er veldig glad for at Pål Wibe har takket ja til jobben som konsernsjef i XXL. Pål har lang og solid erfaring fra detaljhandelen og han er både sterkt analytisk og en inspirerende leder. Pål er absolutt den beste kandidaten til å snu den negative utviklingen i XXL den siste tiden. Det blir et lagarbeid, og mange gode kolleger i XXL vil bidra, sier styreleder Hugo Maurstad i XXL,  en pressemelding.

LES OGSÅ: Svakt julesalg for XXL - forventer inntektsfall på en halv milliard

Pål Wibe har vært konsernsjef i Europris siden 2014. Han har også blant annet vært konsernsjef i Nille og Travel Retail Norway.

Jeg er veldig glad for å bli en del av det dedikerte og engasjerte teamet på mer enn 5000 XXL-ansatte. Som sportsentusiast har jeg fulgt og heiet på XXL fra sidelinjen i mange år. Jeg har stor tro på XXL, og jeg er overbevist om at XXL har potensialet som trengs for å bli den beste sportsutstyrskjeden i Europa, sier Wibe.

Vil fortsette i ledelsen

Tolle Grøterud har vært konstituert konsernsjef i XXL siden desember 2018 og vil fortsette i ledelsen med ansvar for strategi, investorkontakt og bærekraft.

Tolle har gjort en veldig god jobb som konstituert konsernsjef, og vi er veldig glade for at han vil fortsette som et viktig medlem av ledergruppen, sier Hugo Maurstad.

Gründer Øivind Tidemandsen, som i en periode har vært involvert i den daglige driften av XXL, vil fortsette som ordinært styremedlem i selskapet.

Øivind har stor kunnskap om detaljhandel og XXL spesielt, og han har vært en viktig støttespiller for ledelsen det siste året. Han vil også fortsette som rådgiver for ledelsen i XXL når og hvis det blir behov for det, sier Hugo Maurstad.

Del artikkel: