Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL i nytt samarbeid - skal revolusjonere bransjen: "En løsning som ingen andre har"

Sondre Norland, gründer i Bikefolder, Dag Otto Lauritzen, investor og Carlo A. Marques, VP & Head of Workshop Services i XXL
Med Dag-Otto Lauritzen på laget.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Åtte av ti sykler får aldri den servicen de trenger. Det er altfor dårlig mener XXL, som nå slår seg sammen med det norske teknologiselskapet Bikefolder for å få orden på sakene.

Nå håper aktørene at det nye samarbeidet deres skal revolusjonere bransjen og bidra til en grønnere fremtid.

Sykkelindustrien er underutviklet og superklar for modernisering. Vi mener vi sitter på en løsning som ingen andre har og som vil bidra til en helt nødvendig endring, sier Sondre Norland, gründer i Bikefolder.

ANNONSE

Et digitalt vognkort

Bikefolder, som drives fra Sandnes, har blant andre med seg profiler som Alexander Kristoff og Dag-Otto Lauritzen på eiersiden. Nå har de utviklet en digital løsning som skal rulles ut til XXL-butikker i Norge og etter hvert i resten av Norden.

Løsningen kan beskrives som et digitalt vognkort for sykler. Dette kortet registrerer deg som eier, sørger for at alle servicer blir fulgt opp, og at forsikringen er på plass. Hele sykkelens historikk samles på ett sted, noe som gjør vedlikehold og eierskap betydelig enklere.

Målet er å profesjonalisere sykkelindustrien på samme nivå som bilindustrien. Vedlikeholdet skal bli enklere, mer tilgjengelig og mer effektivt for sykkeleiere i hele Norden, sier Norland.

3,5 millioner sykler

Ifølge Norland finnes det over 3,5 millioner sykler i norske hjem som har behov for vedlikehold. Kun tjue prosent av disse blir faktisk sendt til service.

Behovet for å gjøre sykkelservice enklere og mer tilgjengelig er med andre ord stort. Særlig når man kjøper en brukt sykkel.

Vi har sett en økende etterspørsel etter reparasjonstjenester, spesielt for sykler. Vårt mål med Bikefolder-samarbeidet er å gjøre det mye enklere for folk å eie og vedlikeholde en sykkel, sier Carlo A. Marques, VP & head of workshop services hos XXL.

Bikefolder-løsningen vil gradvis implementeres i XXL-butikker med mål om full implementering i Norge, Sverige og Finland, innen slutten av 2025.

Del artikkel: