Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL solgte for 10 milliarder: ”Har vært en berg- og dalbane”

Pål Wibe, CEO i XXL.
therese.karlsrud.haugen

Netthandelen stod for 25 prosent.

ANNONSE

Salget økte med 11 prosent for XXL under fjorårets siste kvartal. Omsetningen landet dermed på 2,5 milliarder kroner, som er opp fra 2,3 milliarder kroner under samme periode i 2019. Driftsresultatet gikk samtidig opp fra 209 millioner til 327 millioner kroner i fjerde kvartal 2020. Norge skiller seg ut med størst vekst på 20 prosent.

Norge er vårt største og viktigste marked, og fjerde kvartal var en real "home win". Salget økte med 20 prosent sammenlignet med samme kvartal forrige år og vi tar markedsandeler fra våre konkurrenter. Vi har forbedret vårt tilbud i de viktigste kategoriene for vintersport og pandemien har også ført til en sterk økning i kategorier innen hjemme- og utendørstrening, sier Pål Wibe, CEO i XXL, i en kommentar.

Endret forbrukeratferd førte også til 57 prosent vekst i netthandelen. Denne kanalen stod for 25 prosent av den totale omsetningen i fjerde kvartal.

De siste månedene har vært en berg- og dalbane, med stengte butikker i både Norge og Østerrike. Heldigvis, har vi klart å se muligheter i krisen. For eksempel har vi fått flere kunder til å handle på nett - trygt og enkelt. Jeg er stolt over innsatsen til våre kolleger det siste året og spesielt de siste ukene. Nå gjenåpner vi butikkene igjen og forhåpentligvis nærmer vi oss slutten på pandemien, sier Wibe.

I forbindelse med oppsummeringen av fjerde kvartal, legges også tallene for hele året frem. Under 2020 økte den totale omsetningen til XXL med 16 prosent til 10,4 milliarder norske kroner.

Veksten fortsetter også inn i januar 2021 med en økning på rundt 50 prosent. Veksten er fremdeles ekstra sterk i netthandelen, som har doblet seg fra januar i fjor.

XXLs ambisjoner videre er å ta enda flere markedsandeler i alle markeder og fortsette veksten på nett, skriver selskapet i meldingen.

Del artikkel: