Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL taper inntekter - her er landet kjeden må forlate

Stor kjede krever lager i størrelse XXL
David Gustavsson
david@ehandel.se

«Har ikke klart å skape en lønnsom virksomhet der.»

ANNONSE

Det norskeid sportskjeden XXL har, som mange andre selgere, det tøft akkurat nå. Lavkonjunkturen står minst sagt for døren, i kjølvannet av massiv inflasjon og skyhøye strøm- og energipriser. Konsumentene holder derfor enda hardere i den berømte lommeboken.

XXL regner med inntekter på mellom tilsvarende 2,3 og 2,4 milliarder kroner under årets fjerde kvartal, ifølge en pressemelding. Og dette er en nedgang fra Q4 i fjor, da omsetningen var tilsvarende 2,7 milliarder kroner.

Har ikke klart å være lønnsomme

Driftsresultatet forventes å lande på mellom 50 og 100 millioner, mens fortjenesten under fjerde kvartal 2021 var på 403 millioner kroner.

De dystre nedgangene får nå konsekvenser: XXL må forlate Østerrike. Det østerrikske markedet skal forlates helt neste år.

XXL har tatt Norge, Sverige og Finland med storm, men vi har ikke klart å skape samme suksesshistorie i Østerrike. Mange har jobbet hardt med markedet i over fem år. Men vi har ikke klart å skape en lønnsom virksomhet der. Det er uheldig, men fremdeles en virkelighet. Vi har derfor tatt det vanskelige valget om å forlate det østerrikske markedet neste år, kommenterer Stein Eriksen, midlertidig administrerende direktør og CFO i XXL.

Har sikret over en halv milliard

Selveren tar nå også inn mer kapital. Selskapet har fått til en rettet nyemisjon på tilsvarende 500 millioner kroner.

Vi er glade for å ha sikret en ny finansieringsløsning som støttes av både banker og eiere. Vi skal nå fokusere på å gjøre XXL til førstevalget for sport- og friluftsentusiaster i Norden, avslutter administrerende direktør.

Del artikkel: