XXL tapte 236 millioner – slik skal de snu skuta: “Trykker på gassen”

Må sikre likviditeten.

Før jul var beskjeden fra sportsutstyrkjeden klar: de er ikke lønnsomme. Nå lanserer de en "massiv kampanje" hvor de skal selge ut varer for å sikre likviditet og vinne tilbake markedsandeler i det nordiske markedet.

Detaljhandelsmarkedet er fremdeles tøft og sportsbransjen er intet unntak. Mange kunder har mindre penger å bruke på sports- og friluftsutstyr fordi prisene på "alt annet" øker. Som vi også rapporterte før jul har dette ført til svakere resultat i fjerde kvartal, sier Stein Eriksen, fungerende konsernsjef, i en melding fra selskapet i dag.

Annonse

Fjerde kvartal hadde XXL en omsetning på 2,2 milliarder kroner mot 2,7 milliarder kroner samme periode året før. Resultatet før skatt havner på 488 millioner kroner.

Bruttoresultatet (EBITDA) er på -236 millioner kroner og kjeden hadde i samme kvartal et underskudd på 488 millioner kroner, før skatt.

Vårt svar er å trykke på gassen for å sikre likviditet og vinne tilbake markedsandeler i Norden. For tiden er vi på markedet med vår største kampanje på tre år hvor vi skal selge ut varer for 500 millioner kroner, sier Eriksen.

I januar 2023 gikk selskapets driftsinntekter ned 5 prosent til rundt 650 millioner kroner. På grunn av store lageroppbygginger skal den massive kampanjen fortsette i alle markeder. Målet fremover, det er å sikre markedsandeler i alle markeder over tid, samt fortsette netthandelsveksten, skriver selskapet i sin melding.

Vi har også implementert flere tiltak for å tilpasse oss markedssituasjonen. Vi har kuttet innkjøpt og investeringer, redusert kostnader, sikret egenkapital fra våre eiere og forhandlet frem en ny låneavtale med bankene. Disse tiltakene vil støte XXL i et utfordrende marked.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!