Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXL vokser med 7000 kvadratmeter: “Et symbol“

Bilde: Lars-Erik Blenne Lien.
therese.karlsrud.haugen

Åpner nytt lager.

ANNONSE

XXL har signert en flerårig avtale på et nytt lager utenfor Wien i Østerrike. Selskapet har seks butikker i landet per dags dato. Det skriver E24.

Fra før av har XXL lager på Jessheim i Norge og i Örebro i Sverige. Med det nye lageret får kjeden ytterligere 7000 kvadratmeter å boltre seg på, som skal spare dem for tid og penger.

Det nye lageret er et symbol på at XXL satser på Østerrike, sier logistikkdirektør Geir Nielsen, til E24.

Planen er å flytte inn innen februar i 2021. Logistikkdirektøren peker på at avstanden har vært et problem.

Vi har vært nødt til å kjøre varer 1.600 kilometer fra det svenske lageret vårt i Örebro. Det har gitt oss lange ledetider, høye fraktkostnader og ført til mange situasjoner der varehusene har vært utsolgt, forklarer Nielsen.

XXL har allerede satset stort på automasjon og skal også installere 20 000 kasser fra Autostore i Østerrike. Det nye lageret skal frigjøre plass på det svenske sentrallageret.

Vi har allerede tatt en investering i utvidelse av Autostore med 30.000 kasser i Norge i starten av 2020 for å håndtere en større andel gjennom sentrallager. Andelen har tidligere vært på rundt 80–85 prosent, men denne skal nå økes. Dette vil også gi oss bedre tilgjengelighet da leverandører ofte har lange ledetider og supplerer varehusene en gang i uken sammenlignet med XXLs sentrallager som leverer tre til fem ganger i uken.

I 2019 hadde XXLs østerrikske virksomhet en EBITDA på minus 55 milllioner kroner i 2019. I vår var også alle butikker stengt i landet på grunn av coronapandemien.

LES OGSÅ: Økt robot-etterspørsel - XXL utvider med 30 000 kasser

Del artikkel: