Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

XXLs eier gjør nytt oppkjøp: "Ambisjon om å bli den ledende sportsforhandleren"

Ny toppsjef til XXL
Frasers Group har siden oktober 2023 vært den nest største eieren i XXL etter selskapets hovedeier Altor.
Frasers Group kjøper opp kriserammede nettbutikk.
Jimmy Andersson

Den britiske sportskjeden Frasers Group, som eier merkevarer som Sports Direct, Evans Cycles, Everlast og Slazenger, trådte i høst inn som storaksjonær i XXL.

I 2022 kjøpte de også opp den danske Sportsmaster-kjeden, og nå er det på tide med neste oppkjøp.

LES OGSÅ: Britisk gigant inn i XXL: Har kjøpt 117 millioner aksjer

ANNONSE

Ifølge The Times har Frasers Group kjøpt opp den britiske sykkelspesialisten og nettbutikken WiggleCRC for rundt 10 millioner pund.

Oppkjøpet gjelder imidlertid bare merkevaren og immaterielle rettigheter, samtidig som verken selskapets 447 ansatte eller varelageret er inkludert i kjøpet.

Internasjonale oppkjøp

Wiggle har hatt en tøff tid og søkte i høst om restrukturering etter å ha lidd et tap på 74,9 millioner pund i løpet av 2023. At Frasers Group har valgt å kjøpe opp restene av selskapet skyldes hovedsakelig Wiggles sterke tilstedeværelse på nettet og i sosiale medier.

Frasers Group, eid av den britiske forretningsmannen Mike Ashley, har ikke gjort noen hemmeligheter av sine planer om å utvide sin sportsforhandlervirksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Vi har en tydelig ambisjon om å være den ledende sportsforhandleren i EMEA, og vi gjør fremskritt når det gjelder å utvide vår tilstedeværelse gjennom en fokusert internasjonal M&A-strategi, sa administrerende direktør, Michael Murray, i en kommentar til Frasers Groups halvårsresultat, som ble publisert i desember.

Del artikkel: