Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Yoga-startup gjør suksess på nett og i butikk: ”Vi ønsker å inspirere”

Fra venstre: Melissa Lu, Bella Lu, og Ferid Ben Mrad i sin popup-butikk i Oslo.
Foto: Ainasana
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Åpnet pop-up i Oslo.

ANNONSE

Ainasana kombinerer lidenskapen for en sunn klode og kropp med nettbutikk og popup-konsept i Oslo. Slik startet det knappe 10 måneder gamle selskapet.

Vi valgte å satse på akkurat dette fordi det er vår livsstil og lidenskap, og vi ønsker å inspirere flere til å finne veien til yoga, meditasjon og mindfulness. Spesielt under coronapandemien har daglig yoga og meditasjon vært et viktig verktøy for vår egen fysiske og mentale helse, å finne styrke og mot innenfra til å mestre isolasjonen og disse usikre tidene i møte, forteller Bella Lu, gründer av Ainasana, til Ehandel.

Sammen med sin partner Ferid Ben Mrad, driver duoen nettbutikken. Nylig vant dessuten selskapet en konkurranse i regi av KLP Eiendom som har lansert konseptet POPOPP - utleie av butikklokaler på kort sikt.

Det var gjenbruksappen Tise som stakk av med førsteplassen, og en plass på Glassmagasinet i Oslo. Ainasana vant, sammen med 10 andre aktører, en plass i POPOPP-universet på Paleet.

Vi deltok i en konkurranse og ble invitert av KLP til å ha POPOPP på Paleet i Karl Johan. Nå har vi vært akkurat én uke i POPOPPEN, og vi har mottatt mye positiv respons på yoga-livsstilsproduktene våre, alt fra yogamatter til krystaller, duftlys, smykker og tørkede blomster som en del av et self care rituale og velværeprodukter. Vi forventer at vi får økt synlighet og bygger opp merkevaren vår bedre ved å være fysisk i en PopOpp butikk, forteller Lu. 

Navnet Ainasana kommer fra hawaiiske 'Āina, hvilket betyr land eller jorden - og sana, som betyr sunn eller hel.

Visjonen med selskapet og hvordan det hele startet er grunnet i vår hjertesak for miljøet og jorden vår, vi ønsker å inspirere, spre kunnskap og øke bevissthet rundt en mindful yoga livsstil, der det å ta vare på seg selv også kan bidra til å ta vare på miljøet og planeten vår, forklarer Lu. 

I nettbutikken finner vi blant annet egendesignede produkter som yogamatter laget av resirkulerte PET-flasker, naturgummi fra Vietnam og korkmateriale fra Portugal. 

Gründeren produserer dessuten ulike sprayer og mister i yoga-kategorien for egenhånd. Disse selges foreløpig kun i butikken på Paleet i Oslo. 

Jeg er opptatt av etisk og bærekraftig produksjon, og har brukt lang tid på å finne leverandører og produsenter som kan utvikle dette. For yoga produktene er det brukt resirkulerte PET flasker, som er et globalt resirkuleringsinitiativ, naturgummi fra Vietnam og kork materiale fra Portugal, disse er satt sammen og produsert i en fabrikk i Kina som jeg samarbeider med. Blant andre produkter har jeg fokus på håndarbeid og håndlagede produkter, fra Nepal, India og Norge, sier gründeren.

Selskapet ble startet i januar i år, nettbutikken fulgte like etter i februar. Allerede er det etablert flere større samarbeid for å fremme visjonen bak konseptet Ainasana. Målet for 2022 er å utvikle disse samarbeidene ytterligere, og Lu utelukker heller ikke at det kan etableres en egen butikk i løpet av året som kommer.

I Norge har vi samarbeid med OsloByKayak for strandrydding og yoga, og Empower AS for global plastopprydding. Vi planlegger å gjøre mer av dette, og fysisk være ute i feltet og bidra med det vi kan. 

Ainasana består av gründeren Bella Lu som har bakgrunn innen både helse og medier og kommunikasjon. De siste årene har hun jobbet mye med grafisk design og annet kreativt arbeid.

Partner Ferid Ben Mrad har bakgrunn innen IT og entreprenørskap. Søsteren Melissa Lu er dekoratør, og har hjulpet med å dekorere butikken nå i oppstartsfasen.

Del artikkel: