Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando har med seg norsk klesmerke på ny miljøsatsning

Zalando lanserer ny bærekraftig kolleksjon.
therese.karlsrud.haugen

Lanserer bærekraftig kolleksjon.

ANNONSE

Motegiganten Zalando har gått sammen med ni nordiske merkevarer, blant annet norske Holzweiler og svenske Fillippa K, om en ny eksklusiv og bærekraftig kolleksjon for kvinner under navnet "Small steps. Big impact. by Zalando". Kolleksjonen er en del av Zalandos nylanserte bærekraftsstrategi "do.MORE".

Med det nye samarbeidet skal Zalando få flere i bransjen til å samarbeide om lignende prosjekter, for å bidra til en mer bærekraftig moteindustri.

LES OGSÅ: Zalandos miljøglipp: "Bruker årets event til å lære"

Kolleksjonen ble presentert under en pressekonferanse om bærekraft i København, som selskapet holdt mandag denne uken. Vår søsternettside Ehandel.se var på plass.

Basert på data kan vi se at våre kunder bryr seg om bærekraft og er interesserte i temaet. Interessen rundt vår bærekraftige kategori vokser og kundene velger i stadig større grad våre bærekraftige motealternativer. Noe som også indikerer at vår bærekraftsstrategi er riktig er når jeg har fulgt med internt på våre team de siste årene. Ingen andre temaer har tidligere skapt så mye engasjement, sa David Schneider, en av lederne i Zalando, under konferansen i København.

Jeg tror også sterkt på at å jobbe sammen om utfordringer i bransjen får mennesker og selskaper nærmere hverandre, også om de er konkurrenter ellers.  Viljen for å ville gjøre en forandring er grobunnen til alt, og kolleksjonen som vi presenterer i dag er et resultat av alt jeg nettopp har sagt, sa han videre.

LES OGSÅ: Skal pante kundenes klær og selge de på nett

Skal selges på alle markeder

Zalando har i dag mer enn 20 000 bærekraftige produkter fordelt på over 240 merker. Med sin nylanserte bærekraftsstrategi er målet at bærekraftig mote skal utgjøre 20 prosent av deres GMV, som vil si verdien på alt som selges i  Zalandos nettbutikk, innen 2023. 

De ni utvalgte nordiske merkene har allerede markert seg innen bærekraftig mote, og er blitt utfordret til å lage en kolleksjon som ikke går på kompromiss med verken kvalitet eller design. Alle sammen har bidratt med sin egen tilnærming til bærekraft gjennom produksjonsteknikker for de 70 plaggene, som er antallet kolleksjonen inneholder. 

Vi jobber svært bredt med bærekraft på generell basis, og det har vi gjort i denne kolleksjonen også. Bærekraft er sammensatt, og vi har gjort alt vi kan under utviklingen av hvert produkt. Det betyr å jobbe med resirkulert ull, økologisk bomull, resirkulert polyester og selvfølgelig at alt blir sendt i våre biologisk nedbrytbare “non-plastic” poser, sier Suzanne Holzweiler, Creative Director i Holzweiler, i en pressemelding.

Den nye kolleksjonen er laget med OEKO-TEX sertifiserte trykk, med mindre bruk av plantevernmiddel og vann enn ved tradisjonell produksjon. Kolleksjonen blir tilgjengelig på alle Zalandos 17 markeder.

LES OGSÅ: Bærekraftstrenden velter bransjen - Posten gjør ny storsatsning

Del artikkel: