Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando øker fraktkostnaden med ”langdistanse levering”

Anne Vibe Hansen i Zalando.
therese.karlsrud.haugen

39 kroner ekstra.

ANNONSE

Etter mange år med fri frakt, gikk Zalando bort fra dette for et par år siden. Selskapet innførte en beløpsgrense for hvor mye man må handle for, dersom man skal få gratis levering. Endringen ble først lansert i Italia, og spredte seg senere til Zalando i Storbritannia, Spania, Irland og til slutt Norden. I dag må man handle for minst 229 kroner for å få fri frakt på Zalando.no. Hvis ikke koster det 39 kroner.

LES OGSÅ: Zalando fjerner gratis frakt i hele Norden

Nå blir det enda dyrere å få tilsendt enkelte varer fra Zalando. Motegiganten har nå innført "langdistanse levering", som innebærer at varer som må sendes langt koster 39 kroner ekstra å klikke hjem. Hvis bestillingen ikke oppfyller minimumsverdien, vil selskapet bare belaste kunden for langdistanse-avgiften. Det betyr at det vil koste 39 kroner uansett.

Den nye avgiften gjelder altså for varer som må fraktes over lengre distanser. Disse varene er markert med et symbol på nettsiden.

Zalando tilbyr nå muligheten til å velge blant et bredere utvalg av varer med å tilby langdistanse levering. Denne nye leveringstjenesten lar deg kjøpe nesten alle produkter og størrelser som er på lager, uansett hvor det er lagret, for en pris på 39 kr, skriver Zalando på sin nettside.

"Vil jobbe på en bærekraftig måte"

Det nye symbolet skal hjelpe kundene med å ta mer bevisste valg når de handler, som er i tråd med selskapets miljøsatsingen do.More.

Vi vil jobbe på en bærekraftig måte og la våre kunder gjøre bærekraftige valg. Når vi tilbyr et større sortiment til våre kunder vil vi derfor samtidig være transparente når det gjelder lengre distanser for levering, sier Anne Vibe Hansen fra kommunikasjonsavdelingen til Zaladno, til Ehandel.

Dersom bestillingen inneholder både varer med standard og langdistanse levering, vil varene sendes i forskjellige pakker. Siden varene med langdistanse sendes fra et lager lenger unna, tar det også en eller to dager lenger å få varene.

LES OGSÅ: Zalando med milliardrekord og nytt bærekraftløfte

Del artikkel: