Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zalando om DSA-anken: "Det er ikke oss denne loven ble skapt for"

Har anket EUs avgjørelse – men aner ikke når de vil få svar.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I februar trådte den nye EU-loven Digital Services Act (DSA) i kraft. Loven har fått navnet Forordning om digitale tjenester i Norge, og rettsakten er fremdeles til vurdering i EØS EFTA-landene.

I EU er loven imidlertid rettskraftig, og moteplattformen Zalando er blant dem som faller inn under den nye loven. Dette fordi loven omfatter mer eller mindre alle deler av internettets infrastruktur, hva gjelder å koble sammen og formidle innhold og produkter til brukere.

Kjenner du ikke så godt til DSA? Da kan du lese alt du trenger å vite om loven her: Digital Services Act (DSA) 2024 – slik påvirkes e-handlere av den nye EU-loven

Blant de som rammes av loven er det EU kaller meget store online plattformer, eller very large online platforms (VLOP). Og det er her Zalando inkluderes, om de vil eller ei.

Zalando har nemlig allerede, som eneste europeiske selskap inkludert i listen over de store online plattformene, anket EUs avgjørelse om å klassifiseres som en VLOP.

Støtter retningen – men vil ikke være i Google og Metas selskap

Til Netthandel forteller Zalando at de fremdeles venter å høre fra EU hva gjelder anken, samtidig som de forklarer hvorfor de mener de ikke hører hjemme i denne listen blant Amazon, Google og Meta.

Vi er som selskap svært positive til Digital Services Act. Loven skal sikre at vi kan skape tillitsfulle forhold til våre kunder og partnere, og vi støtter denne retningen å gå for å beskytte forbrukerne. Men, vi er i mot defineringen av Zalando som en “meget stor online plattform” i EU, sier Fabio Baum, direktør for Norden og Benelux-regionen hos Zalando, til Netthandel.

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: