Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Zara-eier stenger nesten 4000 butikker

therese.karlsrud.haugen

På 39 markeder.

ANNONSE

Vi har tidligere skrevet om H&Ms nedstenging av over 1000 butikker verden over som følger av coronaviruset. Kleskjeden har dessuten varslet at de permitterer 2000 ansatte i Norge. Nå har også Inditex, eier av kleskjeder som Zara, Pull & Bear og Bershka, stengt 3785 butikker på 39 markeder. Det skriver det spanske selskapet i forbindelse med sin årsrapport.

LES OGSÅ: Norges største motekonsern permitterer 3500 ansatte

Hvilke markeder det gjelder fremkommer ikke, uten om at flere internasjonale medier kan meddele at motegruppen har stengt alle sine butikker i Spania. Selskapet har over 7000 butikker på verdensbasis.

Etter at Covid-19 har spredt seg over hele verden har konsernet blitt tvunget til å gjøre de tiltak som kreves for å forhindre smittespredning og har derfor stengt butikker etter behov i visse områder. Konsernet kommer til å fortsatt følge helsemyndighetenes anbefalinger, skriver Inditex på sin side.

Selskapet kan imidlertid opplyse om at alle deres butikker i Kina med unntak av 11 butikker nå har åpnet igjen, etter midlertidig stenging på grunn av viruset. Selskapet skriver videre at nettsalget og konsernets forsyningskjede fortsetter som normalt.

LES OGSÅ: Kitch'n og Tilbords stenger butikker - over 1000 ansatte permitteres

Del artikkel: