Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nille-sjefen deler sine beste tips

Daglig leder i Nille, Kjersti Hobøl, under årets NXT Nordic.
Foto: NXT Nordic
Elisabeth Dahl Skjervheim

Dronninga av snuoperasjoner loser norske netthandlere gjennom KI-stormen.

ANNONSE

Under årets NXT Nordic ble kunstig intelligens et tilbakevendende tema. Ikke bare har en hyppigere bruk av netthandel under pandemien resultert i en stadig mer krevende kundegruppe, men også stormen av nyvinninger innen kunstig intelligens.

Et større fokus på personalisering ved hjelp av algoritmer, og nyvinninger som virtuelle prøverom, kan gi en følelse av å stadig bli liggende bakpå i en tid hvor vi aldri ser ut til å finne oss til rette i en "ny normal".

Som en kontrast til dette futuristiske bakteppe, loset Kjersti Hobøl, superkvinnen bak Nilles snuoperasjon, netthandlere gjennom de grunnleggende prinsippene ved å drive bedrift i dagens netthandelsklima.

LES OGSÃ…: NXT Nordic 2023: Et futuristisk innblikk inn i fremtiden

En forhistorisk mastodont

Det kan være vanskelig å navigere når globale trender snur om på forbrukeratferden. Skal man hoppe på KI-toget eller ikke?

Få vil beskrive Nille som en pioner innen teknologiske nyvinninger. Kjersti Hobøl selv beskriver Nille som en forhistorisk mastodont. Likevel har hun klart å snu tap til vinning, uten å gi selskapet en digital transformasjon til det ugjenkjennelige.

Da jeg begynte i Nille var det å utvikle en nettbutikk noe av det siste man skulle fokusere på. Hovedfokuset var å få på plass en ledergruppe med ønske og visjon om å ta selskapet videre, og få ned hvilke endringer man ser må gjøres, forteller Hobøl.

Deretter tok hun tak i butikkene, som ifølge henne selv så ut som en "shit load".

Det må være ordentlig kvalitet på ting. Butikkene må bli inspirasjonsarenaer, forteller hun.

MÃ¥ innom butikken

Ikke bare trengte butikkene en opprydning, men de trengte også en ny funksjon som kunne tjene den yngre generasjonen kunder.

Gen Z har helt andre krav. Vi måtte lage et Nille som gjør at de ikke klarer å la være å handle der, sier Hobøl og fortsetter:

Heldigvis er den yngre generasjonen dritdårlig til å planlegge.

Det ble raskt tydelig for Hobøl at Nille hadde en funksjon ovenfor yngre kunder i kraft av å være en fysisk butikk. Ettersom den yngre generasjonen er dårlig til å planlegge i forkant av for eksempel selskaper, er de nødt til å gå innom butikken for å handle inn i siste liten.

Derfor ble det også spesielt viktig for Nille at mennesket og den fysiske kundeopplevelsen ble værende i fokus.

Fremfor chatte-roboter og andre digitale løsninger, har Hobøl valgt å fokusere på at de ansatte trives på jobb og er stolte av å være en del av bedriften Nille.

Aller viktigst og helt overordnet, også om du bare er nettbasert og digital, er at kulturen i et selskap er bærebjelken i hvordan et selskap skal kunne jobbe videre, forteller Hobøl.

Da er det kanskje også selvsagt at Hobøl velger å ivareta et av Nilles mest utdaterte karakteristikker, i en tid hvor alt stadig moderniseres og digitaliseres.

Vi har den styggeste logoen i Norge, men den synes. Den er det første du legger merke til når du kommer inn på et kjøpesenter og den kommer til å bli værende så lenge jeg er i Nille, sier Hobøl avslutningsvis.

Del artikkel: