Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Anklagene regner mot shoppingappen: "Akutt sikkerhetstrussel"

Foto: Istock
Skal ha tilgang til brukernes personlige opplysninger, uten samtykke.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Helsefarlige stoffer, manipulerende design og ikke tilstrekkelig informasjon om selgerne på plattformen. Det skorter ikke på anklagene mot Temu, som er rapportert å være på topp som et av nordmenns prefererte nettsted.

Og det stopper ei eller her. Den svenske avisen Expressen rapporterer nemlig hvordan Tim Griffin, sjefsadvokat i Arkansas, USA, har saksøkt Temu for å innhente personopplysninger om brukerne i appen uten deres samtykke.

ANNONSE

I søksmålet beskriver Griffin shoppingappen som "et godt skjult spionprogram som utgjør en akutt sikkerhetstrussel".

Søsterappen Pinduoduo, med samme eier i PDD Holdings, skal ha vært anklaget for lignende ulovligheter tidligere, blant annet for innhenting av brukernes geografiske posisjon, kontaktlister og fotoalbum.

Ifølge et dokument den amerikanske advokaten har lagt ved til domstolen i Arkansas, skal Temu dessuten ha fått tilgang til brukernes biometriske data, fingeravtrykk, gjennom bruk av Touch ID.

"Benekter kategorisk anklagene"

Temu går hardt ut mot anklagene, via Michael Falk, kommunikasjonsrådgiver i Temus PR-byrå i Norden, Agera PR.

Vi er overrasket og skuffet over at Arkansas Attorney General's Office har levert inn et søksmål uten noen som helst uavhengig faktainnsamling. Anklagene er basert på feilaktig informasjon som har sirkulert på nettet, hovedsakelig fra en såkalt shortseller, og er totalt grunnløse. Vi benekter kategorisk anklagene og vil forsvare oss mot dem, kommenterer Temu, før man legger til:

Vi forstår at vi som et nytt selskap med en innovativ leveransekjede må regne med en del misforståelser og mistanker. Vi har imidlertid et langsiktig fokus og engasjement og tror at granskinger av oss til slutt vil være til fordel for vår utvikling. Vi er overbevist om at våre handlinger og vårt bidrag til samfunnet på sikt vil tale for seg selv.

Del artikkel: