Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Doblet omsetningen, men taper fortsatt ekstremt mye penger

Doblet omsetningen, men taper fortsatt ekstremt mye penger
Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no får stadig større ordrebøker, men må samtidig se at selskapet taper enormt mye penger.
Foto: Kolonial.no
Ole Martin N. Evensmo

Kolonial.no doblet i fjor omsetningen, men måtte samtidig se blodrøde tall i regnskapet. Daglig leder og gründer Karl Munthe-Kaas er forberedt på underskudd i lang tid fremover.

ANNONSE

Kolonial.no omsatte i fjor for 801,4 millioner kroner. Det er nesten en dobling fra 2016 da nettbutikken omsatte for 424 millioner kroner.

Å vokse så fort koster penger. Fryktelig mye penger. Nettbutikken hadde i fjor et negativt driftsresultat på 253,5 millioner kroner. Til sammenlikning gikk Kolonial.no 117,4 millioner kroner i minus i 2016.

– Vi forventet et underskudd i fjor, og forventer et underskudd fremover. Det koster penger å vokse så kraftig som vi gjør, sier Kolonial-sjef Karl Munthe-Kaas til E24. 

– Mens sammenlignbare selskaper i Skandinavia vokste 20 til 25 prosent vokste vi 88 prosent i fjor, fortsetter han.

I 2016 sa Munthe-Kaas at de forventet å gå i pluss i 2018. Nå er han ikke så bombastisk.

– Vi kommer ikke til å gå med overskudd i år, og planlegger ikke det neste år heller. Utover det skal jeg ikke spekulere i det, sier han til E24.

Til tross for at Kolonial.no i fjor nedbemannet  kraftig og sa opp 100 ansatte, endte de totale lønnskostnadene på 191,3 millioner kroner i fjor, noe som var en økning på nesten 100 millioner kroner fra året før. 

- Dette gjøres fordi vi er blitt så effektive at vi klarer å gjøre samme jobb med færre ansatte. Og skal vi klare å bli lønnsomme så er dette et sterkt - men nødvendig - grep å ta, sa Karl Munthe-Kaas den gang til eHandel.com.

Del artikkel: