Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mobivia Groupe kjøper nok en stor nettbutikk

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Franske Mobivia Groupe kjøper for andre gang på halvannet år en stor nordisk nettbutikk. Kan en norsk nettbutikk bli neste på oppkjøpslisten?

ANNONSE

Franske Mobivia Groupe kjøpte i fjor sommer nettbutikken Byttdekk.com og resten av morselskapet Bythjul. Nå er det klart at franskmennene igjen har åpnet lommeboken.

Denne gangen kjøper Mobivia majoriteten av Skruvat som er markedsleder i Norden innen salg av bildeler på nett i Norden. Det er investeringsselskapet Scope som nå selger seg ut, etter kun to år på eiersiden. Robert Risberg og Peter Jakobsson som grunnla Skruvat i 2008 fortsetter i selskapet, men nedjusterer sine andeler. Totalt overtar Mobivia Group 80 prosent av Skruvat, mens de to gründerne beholder ti prosent hver.

Skruvat omsatte i 2014 for nærmere 200 millioner kroner (med null i resultat), hvorav cirka en tredjedel av salget skjedde i Norge. Skruvat eier også nettbutikken BSBildeler.no. Kjøpssummen er ukjent, men Dagens Industri estimerer selskapet til å være verdt cirka 500 mllioner svenske kroner.

Olivier Mélis, styreleder i Mobivia Groupe sier følgende i en pressemelding:

- Skruvat er en stabil aktør med en sterk utvikling. Dette oppkjøpet gjør at vi styrker oss på tre viktige områder: Vår digitale strategi, vårt nærvær i det nordiske markedet og vårt sortiment av tekniske deler.

Olivier Mélis forteller at oppkjøpet må sees i sammenheng med oppkjøpet av dekkbutikken Bythjul i fjor sommer.

- Vi vil skape synergier mellom konsernets ulike merker, eksempelvis Bythjul som er et veldig godt supplement til Skruvat både når det gjelder kunder og sortiment.

Mobivia Groupe har mer enn 10 000 ansatte innen seks forretningsområder og eier 13 selskaper, noe som gjør selskapet til et av de ledende i Europa innen merkeuavhengig vedlikehold av biler og utstyr. Med de to oppkjøpene av Skruvat og Bythjul i bakhodet og konsernets mål om at 20 prosent av salget deres skal være fra nett innen 2020, blir neppe verdien på Komplett Groups svært lønnsomme nettbutikk Bildeler.no neppe mindre. Ifølge Proff.no omsatte Bildeler.no i fjor for vel 75 millioner kroner med et resultat før skatt på vel 21 millioner kroner.

(Foto: Skruvat)

Del artikkel: