Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Vi har fått en del henvendelser om å selge, men de har vi ikke brukt tid på

- Vi har fått en del henvendelser om å selge, men de har vi ikke brukt tid på
Foto: Jollyroom
Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Jollyroom-gründer Ole Sauar avviser at Jollyroom er til salgs.

ANNONSE

Jollyroom meldte i forrige uke at den fremgangsrike nettbutikken, i fjor omsatte for vel én milliard kroner

Slike vektselskaper legges selvsagt merke til blant de store og pengesterke aktørene. Per i dag er Egmont Publising deleier i Jollyroom med 37,5 prosent eierandel. Noen flere deleiere er ikke aktuelt nå, skal vi tro gründer Ole Sauar som selv eier de resterende 62,5 prosentene.

Finansavisen antyder en prislapp på selskapet på et sted mellom 480 og 550 millioner svenske kroner, med utgangspunkt i blant annet en EBITDA i 2017 på 37,6 millioner kroner og en "multippel" på 13 til 15 som har vært vanlig for en del nordiske netthandelsselskaper som har blitt solgt den siste tiden. 

- Jeg var med på Komplett-reisen i Norden, men det som lokker nå, er å ta en ledende posisjon i Europa. Ved å beholde hovedeierskapet blir det enklere å følge den planen enn det var i Komplett med mange eiere, sier Ole Sauar til Finansavisen.

Tenkte stort fra dag én

Han mener selskapet er godt posisjonert for neste økonomiske mål som er to milliarder svenske kroner i omsetning i 2020. 

- Helt fra starten av bygget vi virksomheten med planer om at det skulle bli noe stort. Vi valgte litt overdimensjonerte systemer fra dag én, som vi nå drar nytte av. At mye av markedet flyttes til netthandel, åpner også muligheter for oss, sier Sauar. Han trekker selv fra svenske Babyshop (som også eier nettbutikken Lekmer), samt Barnas Hus og Top Toy-konsernet (som eier BR Leker og Toys R Us) som sine største konkurrenter i Norden. 

- Det er store endringer i markedet. Mye av markedet flyttes til netthandel, samtidig som det skjer en konsolidering i markedet. I våre produktområder er det ganske fragmentert marked med mange små aktører men i fremtiden tror jeg vi vil se mange færre aktører, avslutter Sauar.

Del artikkel: