Netthandelsprofil Kjetil Graver: Avviser at matkassene er i ferd med å dø

Daglig leder Kjetil Graver i Brandhub avviser at matkasse-konseptet vil dø ut, men er forberedt på store forandringer.

I forrige uke skrev Dagens Næringsliv at oppkjøpsfondet Herkules Capital ikke trodde at rene matkasseselskaper ville overleve. Investorsjef Gert W. Munthe sa at han mente dagligvareaktørene vil ta over markedet. 

Utspillet fikk ikke overraskende en del oppmerksomhet i media. Som eier av Linas Matkasse Holding som igjen eier Godtlevert.no, Proviant.no og Adams Matkasse, skulle man tro Herkules hadde mer tro på et konsept de har investert svært mange millioner i.

Annonse

Utspillet kom oss overraskende på Kjetil Graver, daglig leder i Brandhub som driver Godtlevert, Adams Matkasse og Proviant, som et datterselskap av Linas Matkasse. 

– Den plattformen Herkules ble sitert på har vi forlatt for lenge siden og gjelder ikke noen av våre matkasser. Vi har allerede foretatt de endringene som er nødvendig for møte konkurransen fremover, sier Graver til E24. Han vil ikke si så mye om årets økonomiske prestasjoner, men hevder resultatet så langt i år er «solid».

Brandhub hadde i fjor et driftsresultat på 19,6 millioner kroner i 2017. Morselskapet Linas Matkasse leverte derimot totalt sett et underskudd for alle markedene på 51,6 millioner kroner i fjor.

Til E24 sier Graver at de siden mars i år har jobbet med å endre matkassene, slik at de blir mer fleksible. 

– Vi ser på dette som et maraton. Det er klart at hadde ikke vi vært i stand til å endre oss, så hadde det blitt svært krevende.

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!