Transportør-mix øker omsetning og kundetilfredshet

Annonsebilag: Bedrifter bør vurdere å benytte flere transportører for å sikre optimal levering til sine kunder. Det øker både salg og kundetilfredshet, viser eksempler fra danske webshops.

Dette er et annonsebilag fra EDI-Soft publisert etter gjeldende retningslinjer.

Ingen transportører er like, på samme måte som at ingen kunder er like. Derfor gjør bedrifter som sender pakker klokt i å benytte tjenestene til flere forskjellige transportører.

Annonse

- Det handler ikke bare om gode fraktpriser og volumrabatter, men også om kvaliteten på leveringen og om å velge den riktige transportøren til hver enkelt forsendelse. Hver transportør har sine styrker. Noen er gode til å håndtere store pakker, mens andre er gode til å håndtere pakker med skjørt innhold etc, forteller konserndirektør i EDI-Soft, Steffen Pasgaard.

Viktigheten av å velge de rette transportørene til sine forsendelser kan Danmarks største supermarkedkjede, Dansk Supermarked, skrive under på. De bruker nettopp flere transportører til å sende varer ut til sine kunder for å sikre den gode leveringsopplevelsen.

- 80-90 % av kundeopplevelsen avhenger av leveringen. Vi kan umiddelbart se på våre kundetilfredshetsmålinger, hvis leveringen ikke har levd opp til kundens forventninger, sier Kundeopplevelsesjef i Dansk Supermarked, Kasper Kristensen.

Dansk Supermarked eier Bilka.dk, som er en av de største nettbutikkene i Danmark. Bilka.dk går langt for å sikre den gode opplevelsen bl.a. i form av en god leveringservice samt produktrådgivning, da de kan se at gode opplevelser øker omsetningen på lang sikt. Men for mindre virksomheter som ikke sender like mange pakker som Bilka.dk, er det uansett fordelaktig å fokusere på leveringsopplevelsen.

Webshop økte omsetningen betydelig

Den danske webshopen Cykelpartner.dk sender over 150.000 pakker årlig. Da de startet et nytt samarbeid med Post Danmark om søndagslevering, hadde de ikke forestilt seg at resultatet ville bli så bra.

- Jeg forventet, at søndagslevering ville ha en positiv effekt på omsetningen vår, men jeg hadde ikke forestilt meg at resultatet ville bli så positivt. Søndagsleveringen økte vår omsetning med 25 %, og vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra våre kunder, som  mottok varer bestilt i helgen allerede på mandagen, forteller Søren Sieg Jensen, IT- og marketingsjef hos Cykelpartner.dk.

Levering betyr derfor mye for Cykelpartner.dk, og de prioriterer alltid en match mellom transportør, vare og kunde høyt.

Steffen Pasgaard følger opp:

Annonse

- Det er ikke kun avgørende å velge den rette transportøren til sine egne forsendelser, men også i forhold til sluttkundens krav og forventninger til levering. Hver kunde har sine meninger om hva en god levering er. Og variasjonen i servicer fra de forskellige transportørene er stor, så de kan støtte de forskellige situasjonene som f.eks en webshop kunde kan være i. Det handler derfor om å finne nettopp den transportøren, som kan matche både varetype og kundens situasjon og forventninger.

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er publisert på vegne av vår partner EDI-Soft.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!